ZADNJA UTAKMICA

Utučeni kapetan stigao je u Pariz prije osam godina iz Milana i sada odlazi iz francuskog prvaka iako nije obavio misiju

Bionic
Reading

Kapetan PSG-a Thiago Silva osam godina je nosio dres francuskog kluba, ali ponovno je ostao bez toliko željenog trofeja Lige prvaka

Brazilac je stigao u PSG u ljeto 2012. iz Milana za 42 milijuna eura te dogurao do kapetanske trake. U dresu Parižana upisao je 315 nastupa uz 17 golova. Osvojio je sedam prvenstava, šest Liga kupova i pet Kupova, ali ne i Ligu prvaka, a upravo ovo izgubljeno finale mu je najbolji rezultat u tome natjecanju.

'Ovo mi je zadnja utakmica u dresu PSG-a i žao mi je zbog naših navijača. Želim igrati još tri ili četiri godine i želim igrati za brazilsku reprezentaciju na SP 2022. u Kataru. Vratit ću se u Pariz u nekoj drugoj ulozi', rekao je 35-godišnji Thiago Silva.

I Thiagovi suigrači teško su pronalazili prave riječi...

'Mislim da smo uradili sve što je bilo moguće da dobijemo utakmicu. Stvorili smo pet ili šest šansi, a oni dvije ili tri. No, oni su uspjeli postići gol. Teško je sada reći nešto pametno, teško će biti zaspati, ali treba istaknuti dobre stvari koje smo uradili ove sezone i atmosferu koju smo stvorili u momčadi', izjavio je veznjak PSG-a Ander Herrera.

  • +96
PSG - Bayern, finale Lige prvaka Izvor: EPA / Autor: Miguel A. Lopes / POOL

'Normalno je da smo razočarani, jer kad ste u finalu onda želite pobijediti. No s druge strane, svi smo ponosni na ovu momčad, na zajedništvo koje smo stvorili i sada se moramo fokusirati na novu sezonu i što možemo popraviti', zaključio je veznjak PSG-a Marquinhos.

Podsjećamo, nogometaši Bayerna po šesti su put postali prvacima Europe nakon što su u finalu odigranom u nedjelju na stadionu Benfice u Lisabonu pobijedili Paris Saint-Germain sa 1:0, a pogodak odluke postigao je u 59. minuti Francuz Kingsley Coman.