REAKCIJA POBJEDNIKA

Bayernov trener prepravio Uefine knjige rekorda, a u svojem obraćanju istaknuo je dva velika junaka bavarskog sastava

24.08.2020 u 08:05

Bionic
Reading

Nakon osvajanja šestog naslova europskih prvaka svoje mišljenje dao je Bayernov trener Hansi Flick

Podsjećamo, nogometaši Bayerna iz Münchena po šesti su put osvojili naslov europskog prvaka, oni su u finalu Lige prvaka igranom u Lisabonu svladali PSG sa 1:0 golom Kingsleya Comana u 59. minuti.

'Bila je to utakmica visokog tempa, s prilikama na obje strane, ali mi imamo Manuela Neuera, najboljeg golmana na svijetu. On nas je izvukao svojim obranama u nekoliko situacija. Prethodnih dana često su nas pitali kako ćemo se obraniti od njihovog napadačkog trojca (Di María, Neymar, Mbappe), a na kraju se pokazalo da smo odradili dobar posao u tom segmentu. Svi igrači su dali doprinos u defanzivi', izjavio je Bayernov trener Hansi Flick.

Njemački stručnjak malo je prepravio Uefine knjige rekorda, po starosti je četvrti trener s osvojenom Ligom prvaka, do 'kante s velikim ušima' došao je u dobi od 55 godina i 181 danom. Ispred njega su rekorder Raymond Goethals (Marseille, 1993 – 71 godina), Josef Heynckes (Bayern, 2013 – 68 godina), Alex Ferguson (1999 i 2008, Manchester United – 57 i 66 godina).

  • +96
PSG - Bayern, finale Lige prvaka Izvor: EPA / Autor: Miguel A. Lopes / POOL

Hansi Flick se osvrnuo na još jednog junaka Bayerna – strijelca jedinog pogotka.

'Coman je veliki talent, a sada je pokazao da zna i zabijati. Ovo bi mogla biti sezona kada je napokon izašao iz sjene svojih prethodnika, Ribéryja i Robbena. Sada ćemo slaviti, a koliko će trajati slavlje to ne znam, jer nemamo vremensko ograničenje.'

Spomenimo da je trener njemačkog velikana na klupi naslijedio Niku Kovača, to mu je bilo prvo finale Lige prvaka i prvo slavlje. Treba reći kako je Kovač osobno doveo Flicka u klub kao svog pomoćnika, a kada je bivši hrvatski izbornik smijenjen 55-godišnji Nijemac - koji iza sebe nema uspješnu karijeru - bio je tek privremenno rješenje.