Australian Open

Uspješan start hrvatskih parova u Australiji; pobjede Dodiga, Mektića i Škugora

22.01.2020 u 10:27

Bionic
Reading

Sva trojica hrvatskih tenisača koji su u srijedu nastupili u susretima 1. kola muških parova na prvom ovogodišnjem Grand slam turniru Australian Openu u Melbourne bili su uspješni.

Ivan Dodig i Slovak Filip Polašek, koji su postavljeni za četvrte nositelje, u 1. su kolu svladali Australce Blakea Ellisa i Alekseja Popirina sa 7-6 (11), 6-3, a suparnici u 2. kolu bit će im ponovno Australci Chris Guccione i Matt Reid.

Nikola Mektić i Nizozemac Wesley Koolhof peti su nositelji, a u 1. su kolu nadigrali Srbina Lasla Đerea i Talijana Marca Cecchinata sa 6-3, 7-6 (6). Njihovi suparnici u 2. kolu bit će bolji iz ogleda dva australska para koji su dobili pozivnice za nastup, James Duckworth i Marc Polmans ili Andrew Harris i Christopher O'Connell.

Franko Škugor i Amerikanac Austin Krajicek postavljeni su za 16. nositelje, a u 1. su kolu bili bolji od Čeha Romana Jebavyja i Slovaka Igora Zelenaya sa 6-4, 6-7 (4), 6-3 te će u 2. kolu igrati protiv pobjednika susreta između Francuza Gregoirea Barrerea i Adriana Mannarina te Francuza Uga Humberta i Amerikanca Francesa Tiafoea.