VRUĆA TEMA

Upisao važnu pobjedu u Ligi prvaka, a zatim su mu prisjela pitanja zbog Newcastlea Uniteda: Ja sam prvi kome je ovdje neugodno

03.11.2021 u 08:30

Bionic
Reading

Villarreal je u utorak navečer u Ligi prvaka svladao Young Boys 2:0, a nakon utakmice trener španjolske momčadi Unai Emery bio je suočen sa svojim mogućim odlaskom u Newcastle United

'Žuta podmornica' je pobijedila Young Boyse 2:0, a strijelci su bili Etienne Capoue (26) i Arnaut Danjuma (89). Na ljestvici vode Villarreal i ManU s po sedam bodova, Atalanta ima pet, a Švicarci su na tri boda.

Poslije susreta Unai Emery je izašao ispred novinare, a zatim su mu najvjerojatnije prisjela pitanja, jer medije nije toliko zanimala važna pobjeda, nego Newcastle United koji je u potrazi za trenerom.

'Pokazali su interes za mene, ali ništa više od toga. Nema ponude. Da je bilo, bilo bi to preko kluba. Fokusiran sam na Villarreal, ne mogu reći da odlazim. Nastavit ću se pripremati za utakmicu protiv Getafea i to je stav koji ću imati', rekao je Emery te po svemu sudeći ne namjerava odbiti Engleze.

'Ako se to dogodi, razgovarao bih s predsjednikom Villarreala Fernandom Roigom. Imao bih poštovanje prema momčadi i klubu, prvo bih ih konzultirao. Ne otvaram niti zatvaram vrata, nisam rekao 'ne' tom interesu. Ne mogu reći ništa drugo. Moj fokus je tamo gdje jesam. Ja sam prvi kome je ovdje neugodno. Rekao sam Roigu isto što i vama, da su me obavijestili o svom interesu, ali nema ničeg više.'

  • +4
Manchester United - Villarreal, 2. kolo Lige prvaka, 2021./22. Izvor: EPA / Autor: Peter Powell

Inače, prvi čovjek Villarreala Roig je prije i poslije utakmice inzistirao na tome da je Emery pod ugovorom i da ga treba ispuniti, a ipak je priznao da to možda nije u njegovim rukama.

'Emery je jako sretan u Villarrealu i pod ugovorom, nemam što drugo reći. Iako o tome ne odlučujemo mi. Mislim da se ugovori moraju ispuniti.'

Unai Emery je prošle sezone s Villarrealom osvojio Europsku ligu, a prije toga bio je pobjednik istog natjecanja čak tri puta sa Sevillom.

Prema britanskim medijima, vodstvo Newcastlea spremno je ponuditi Villarrealu traženu odštetu od sedam milijuna eura, dok bi Emery imao godišnju plaću od osam milijuna eura.