predstavljanje u srijedu

Umjesto Hrvata, Barcelona izabrala bivšeg igrača Reala i platit će ga 30 milijuna eura

10.02.2020 u 13:03

Bionic
Reading

S obzirom na ozljede dvojice napadača, Luisa Suareza i Ousmanea Dembelea, Barcelona je dobila dopuštenje da izvan prijelaznog roka dovede novog igrača. Ali bio je uvjet, da dođe iz Španjolske

Barcelona je zbog teških ozljeda napadača Luisa Suareza i Ousmanea Dembelea zatražila od Španjolskog nogometnog saveza dopuštenje za izvanrednim dovođenjem novog igrača. Dozvolu je i dobila, a među potencijalnim pojačanjima je bio hrvatski napadač Ante Budimir iz Mallorce.

Kako je javila Radio Catalunya, uz našeg Budimira, među potencijalnim novim igračima bila su još četvorica igrača: Christian Stuani (drugoligaš Girona), Ángel Rodríguez (Getafe), Loren (Betis) i Lucas Pérez (Alavés).

Međutim, prema vijestima koje stižu ovog ponedjeljka iz Španjolske, izbor je pao na posve novog igrača. Riječ je o napadaču Real Sociedada, Brazilcu Willianu Joseu da Silvi, koji bi u srijedu trebao biti i predstavljen na Nou Campu.

Zanimljivo, ovaj je Brazilac po dolasku iz domovine, prvo bio igrač madridskog Reala, za kojeg je i odigrao 20-tak minuta u svibnju 2014. godine protiv Celte, u prvoj momčadi. U ostalom dijelu polusezone nosio je dres B momčadi Reala.

Nije se dugo zadržao u 'kraljevskom klubu', već sljedeću sezonu otišao je u Zaragozu, potom i u Las Palmas, a zadnje četiri sezone igrač je Real Sociedada.

U ovoj sezoni u 22 utakmice zabio je osam golova, a prema informacijama iz Španjolske, Barcelona će za njega platiti 30 milijuna eura, te će potpisati ugovor do 2024. godine.

  • +5
La liga, Betis - Barcelona Izvor: EPA / Autor: JULIO MUNOZ