100 najboljih u 2018.

Ugledni magazin Modrića stavio tek na 4. mjesto; evo koje imaju objašnjenje i tko je sve ispred našeg kapetana

22.12.2018 u 09:17

Bionic
Reading

U izboru uglednog magazina FourFourTwo, za najboljeg nogometaša svijeta u 2018., nije pobijedio Luka Modrić, hrvatski kapetan nije bio ni među prvom trojicom

Danas svatko ima pravo na svoje mišljenje i to o bilo kojoj temi. Što se tiče nogometa, oko jedne stvari su se u svojim izborima složili i Uefa i Fifa i France Football – u ovoj godini broj 1 je bio Luka Modrić koji je tako pokupio najcjenjenija pojedinačna priznanja u svjetskom nogometu.

No ne slažu se s time svi, tako ni novinari uglednog magazina FourFourTwo koji je najboljim proglasio Lionela Messija, na drugo mjesto stavio Cristiana Ronalda, a na treće Kyliana Mbappea. Naš kapetan, koji je vodio Real do treće Lige prvaka zaredom, a Hrvatsku do srebra na Mundijalu Rusiji, ostao je bez postolja, završio je tek kao četvrti. Čudno? Za novinare toga magazina nije, ponudili su malo dulje objašnjenje.

'Možda ćemo se složiti da Luka Modrić nije najbolji igrač na svijetu i nikada to neće biti. No, ono što nije za raspravu jest da je višegodišnje tinjajuće vrednovanje genija ovog veznog igrača u 2018. doseglo točku gorenja. Čini se da je posljednjih godina Modrić počeo dobivati poštovanje koje zaslužuje', napisao je Andy Brassell.

  • +28
Luka Modrić Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

'No, je li bio najbolji igrač u 2018. godini? O tome se već može raspravljati. Možda su nagrade koje je primio dijelom dobivene i na ime svih onih sjajnih igrača koji nisu uspjeli probiti dominaciju Messija i Ronalda kada su bili na vrhuncu, što je i sam Modrić sugerirao u pobjedničkom govoru nako primanja Zlatne lopte', dio je teksta koji možete pročitati OVDJE.

A listu 100 najboljih nogometaša prema FourFourTwo pogledajte OVDJE.