ALKOTEST PRIJE VOŽNJE

UFC-ov prvak osuđen zbog prometne nesreće

01.08.2012 u 16:00

Bionic
Reading

Sudac u New Yorku danas je donio osuđujuću presudu protiv Jona Jonesa zbog vožnje u alkoholiziranom stanju prije gotovo dva i pola mjeseca kada mu se dogodila prometna nesreća

UFC-ov prvak u poluteškoj kategoriji, Jon Jones, sredinom svibnja ove godine u ranim jutarnjim satima (vjerojatno nakon noćnog izlaska) doživio je prometnu nesreću kad se sa svojim skupocjenim automobilom zabio u drveni stup na raskrižju.

Tom prilikom lakše je ozlijeđena jedna njegova suputnica, a Jones je uhićen zbog toga što je utvrđeno da je automobilom upravljao u alkoholiziranom stanju. Odmah nakon puštanja iz pritvor Jones se podvrgnuo određenom liječenju zbog ovisnosti o alkoholu, a danas se našao u New Yorku pred sucem koji mu je odredio kaznu.

Jones je proglašen krivim za prometnu nesreću te je kažnjen zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Morat će platiti tisuću dolara kazne, ostaje na šest mjeseci bez vozačke dozvole, a u svoj automobil mora ugraditi i instrument putem kojeg će prilikom svakog početka vožnje morati odraditi alko-test. U slučaju da ponovno bude u alkoholiziranom stanju, automobil neće biti moguće pokrenuti.

Ovime će se napokon završiti priča o prometnoj nesreći koja ga je pratila u posljednje vrijeme i sad se ponovno može potpuno bezbrižno posvetiti onome u čemu je najbolji – borbama.

Iduću borbu ima 1. rujna na UFC-u 151 kad će mu titulu prvaka pokušati preuzeti Dan Henderson, dok bi mu idući izazivač trebao biti (ukoliko ostane prvak) Shogun Rua ili Brandon Vera.