BORBA 'GROMADA'

UFC dogovara meč svoja dva najveća monstruma

15.11.2012 u 10:23

Bionic
Reading

UFC za sljedeću godinu priprema vrhunski borilački spektakl na kojem bi glavne uloge trebali imati njihovi ponajbolji teškaši Alistair Overeem i Antonio 'Bigfoot' Silva

Borilački portali sve više pišu o mogućem okršaju svoja dva monstruma koji imaju preko 120 kilograma. Riječ je o Nizozemcu Alistairu Overeemu i Brazilcu Antoniju Silvi.

Njihov meč još nije službeno dogovoren, ali već se zna događaj, mjesto i vrijeme gdje bi se trebao dogoditi sudar divova. To je UFC 156 u Mandalay Baye Events Centru u Las Vegasu 2. veljače.

Ne treba ni sumnjati u veliko zanimanje za ovu borbu jer je riječ o ponajboljim gladijatorima teške kategorije najmoćnije MMMA organizacije.

'The Demolition Man' je u MMA karijeri imao 48 mečeva te je ostvario učinak od 36 pobjeda, 11 poraza i jedne nevažeće borbe. U UFC-u je debitirao kao čovjek koji je u svojem posjedu imao naslove Strikeforcea, Dreama i K-1, a suparnik je bio razvikani Brock Lesnar.

Overeem je isprebijao bivšeg UFC-ovog prvaka (30. prosinca 2011) te je sve bilo dogovoreno da sljedeći njegov meč bude protiv aktualnog Juniora dos Santosa. No Nizozemac je pao na dopingu te je suspendiran na devet mjeseci.

UFC 156 vs. Superbowl

Istog vikenda održava se najgledaniji sportski događaj u SAD-u, Superbowl, pa je to jedan od razloga zašto UFC želi što jači popis borbi kako bi konkurirao američkom nogometu.

Budući da je priliku da vrati naslov u sudaru s Dos Santosom dobio Cain Velasquez (na rasporedu 29. prosinca) Overeem je priželjkivao neku borbu kako ne bi imao još veću pauzu, a UFC mu je, izgleda, uslišao molbu.

'Bigfoot' je fizički jednako ogroman kako Overeem. Također je došao iz Strikeforcea gdje se proslavio pobjedom protiv Fedora Emelianenka, ali je u prvom meču pod UFC-om izgubio već u prvoj rundi od Velasqueza (26. svibanj, UFC 146). Na pobjednički put se vratio protiv Travisa Brownea (5. listopada). U MMA-u je Brazilac imao 21 meč, 17 puta je slavio, a četiri puta je bio poražen.

Onaj tko iz ovog meča izađe uzdignutih ruku gotovo sigurno će dobiti priliku za meč za UFC-ov pojas.

Najbolje od Overeema
Najbolje od Bigfoota