OKRŠAJ ZA PRVAKA

UFC 151 - Pogledajte meč istinskih legendi

23.08.2012 u 14:54

Bionic
Reading

U noći sa subote na nedjelju 2. rujna, Jon Jones će četvrti puta u karijeri braniti pojas prvaka u poluteškoj diviziji najjače svjetske MMA promocije. Protivnik u glavnom meču UFC-a 151 će mu biti legendarni Dan Henderson. Izravni prijenos sjajne priredbe iz lasvegaškog Mandalay Bayja možete pogledati ekskluzivno na Fight Channel PPV-u (25. kanal, MaxTV) s početkom u 04:00h

Iako je samo obrana pojasa trenutačno najdominantnijeg svjetskog borca dovoljan mamac za publiku, kada se Jon Jones bori protiv legende kao što je Dan Henderson, onda se zaista radi o posebnoj borilačkoj poslastici.

Ukoliko pobijedi Jonesa, Dan Henderson će legitimno za sebe moći reći kako je najbolji MMA borac svih vremena. Njegovi uspjesi i dugotrajnost na najvišem nivou (ima 41. godinu) tomu idu jasno u prilog. Hendo je, naime, dvostruki Pride prvak (u dvije kategorije), osvajač UFC-ovog turnira iz 1998., prvak King of the Kings promocije i posljednji Strikeforceov šampion u poluteškoj diviziji. Ako svemu ovome pridodate da je i prvi borac u povijesti koji je nokautirao Fedora Emelianenka, onda je jasno da mu za nedodirljivi tron nedostaje upravo pobjeda protiv Jonesa i UFC-ova titula.

Jones, s druge strane, ganja rekord člana UFC-ove Kuće slavnih, Tita Ortiza koji je čak pet puta uspješno branio titulu prvaka u poluteškoj diviziji. Nakon pobjeda protiv Jacksona, Machide i Evansa, on je sada na tri, no novo slavlje na UFC-u 151 sasvim bi ga približilo danas umirovljenom Ortizu.

Kada je u pitanju taktika, većina se slaže da tu i nema previše upitnika. Duži, raznovrsniji i brži Jones, svoju će šansu tražiti na distanci, dok će Henderson pokušati plasirati svoj zaštitni znak '"H-bomb', razoran desni kroše s kojim je 'zaledio' čitav niz velikih imena među kojima su Bisping, Sobral i Cavalcante. Ne bi bilo čudno niti da veteran pokuša rušenje i spuštanje borbe u parter gdje bi mogao isprobati Jonesa u njemu nepoznatom okruženju - borbi s leđa. Neovisno o tome kako će ovaj dvoboj završiti, nema sumnje da ćemo gledati atraktivan i zanimljiv okršaj jer ovaj dvojac jednostavno ne može pružiti ništa ispod vrhunskog MMA-ja.

Gledajte prijenos uživo

Program iz Mandalay Bayja starta u 04:00h, a sve borbe glavnog dijela programa (minimalno 3 sata) možete ekskluzivno pogledati na Fight Channel PPV-u (MAXtv). Snimka priredbe raspoloživa je na istom kanalu čitavu nedjelju, 2. rujna.


Kao uvod u spektakularni main event, UFC nam je ponudio debitantski UFC nastup jednog od najboljih velteraša svijeta koji se do sada uspješno natjecao u konkurentskom Bellatoru, Jayja Hierona.

Ako ćemo cjepidlačiti, onda treba reći da se Hieron već jednom borio u najjačoj svjetskoj MMA promociji. Davne 2005. je neuspješno nastupio UFC Ultimate Fight Night 2 priredbi gdje je poražen od Jonathana Gouleta. Čelnici UFC-a mu niti ovaj put nisu dali vremena za uhodavanje jer ga u Mandalay Bayju čeka stari znanac i jedan od najboljih boraca u diviziji, Jake Ellenberger. Dvojac se, naime, susreo u Atlantic Cityju na IFC priredbi 2006 godine i tada je slavio Hieron. Nema sumnje da je ovo dodatan motiv za Ellenbergera uz, dakako, težak poraz u posljednjem nastupu kada ga je nokautirao Martin Kampmann.

Od ostalih dvoboja glavnog dijela večeri valja istaknuti pero okršaj Nijemca Dennisa Sivera i Amerikanca Eddieja Yagina. Siveru je ovo drugi nastup u kategoriji do 66 kilograma nakon što je uspješno debitirao protiv Diega Nunesa. Ipak, iskusni Yagin je puno veći ispit za njemačkog kick boksača i pravi test koji će pokazati koliko je mudra odluka bilo preseljenje u nižu diviziju.

Jones vs. Henderson


FC 151:
Jon Jones vs. Dan Henderson
Jake Ellenberger vs. Jay Hieron
Dennis Siver vs. Eddie Yagin
Dennis Hallman vs. Thiago Tavares
John Lineker vs. Yashuhiro Urushitani

Uvodne borbe:
Michael Johnson vs. Danny Castillo
Takeya Mizugaki vs. Jeff Hougland
Tim Means vs. Abel Trujillo
Daron Cruickshank vs. Henry Martinez
Shane Roller vs. Jacob Volkmann
Kyle Noke vs. Chalie Brenneman