nadajmo se da nije istina

Uefa se poigrava strpljenjem navijača? Ovakva odluka ubila bi svaku draž Lige prvaka

16.09.2022 u 21:35

Bionic
Reading

Sjećamo se kako se Ufe postavila na zadnje noge kada su europski superbogataši htjeli osnovati svoju ligu. Uz obećanje, kako starim formatom žele biti dostupni mnogo većem broju klubova, samim time i navijača. No, sada španjolski AS donosi nevjerojatnu priču o drastičnoj odluci kojom bi, ako je točna, Čeferin i Uefino društvo sami sebi 'skočili u usta'

Europska nogometna federacija (Uefa) pripremila je poprilično šokantnu odluku za nogometni svijet.

Prema informacijama do kojih je došao madridski sportski dnevnik AS, krovna kuća europskog nogometa spremna je Sjedinjenim Američkim Državama dodijeli organizaciju finala Lige prvaka.

Uefa je navodno spremna napraviti ovaj korak. Ranije se također nagađalo o toj mogućnosti, a i sâm Uefin predsjednik Aleksander Čeferin je iskazao spremnost za ovako nešto.

'Moramo razgovarati o tome. Možda je to dobra ideja za budućnost. Ići iz Portugala u Azerbajdžan je isto kao put do New Yorka. Za navijače neće biti problema', izjavio je Čeferin prije nekoliko godina.

A ta 'budućnost' je očigledno došla. Navodno bi finale Lige prvaka 2024. godine moglo biti premješteno s londonskog Wembleyja u New York.

Još uvijek nema nikakvih službenih odluka, ali 'gdje ima dima, ima i vatre',pa neće biti iznenađenje ako finale Lige prvaka budemo doista gledali s drugog kontinenta. 

Novac je u svakom slučaju najvažniji. Interes Sjedinjenih Američkih Država za organizaciju jednog takvog događaja je ogroman i Uefa bi sigurno inkasirala pozamašnu svotu novca.