pričao i o sp-u u kataru

Ante Čačić posve iskreno o tome tko je bolji, Mislav Oršić ili Marko Livaja, ali i zašto želi da njegov igrač napusti Modre

16.09.2022 u 16:55

Bionic
Reading

Dinamo je po osmi put sudionik nogometne Lige prvaka, a Modre je među elitu dva puta uveo aktualni trener Ante Čačić. I nije mogao imati bolje otvaranje, pobjedu protiv Chelseaja. U drugom kolu, ove srijede, unatoč solidnoj igri, njegovi su igrači doživjeli poraz 3:1 kod Milana

O odlučujućim dvobojima među nogometnom elitom, o borbi za naslov prvaka na hrvatskim travnjacima, o derutnom maksimirskom stadionu i o još mnogim temama Ante Čačić govorio je u intervjuu tjedna Media servisa.

'Zadovoljan sam na način na koji smo zakoračili u to natjecanje. Igrali smo protiv dva favorita za prolazak grupe. Protiv Chelseaja kući i vani s Milanom. Osvojiti tri boda protiv ova dva protivnika je veliki rezultat', potvrdio je Čačić te najavio okršaje s RB Salzburgom.

'Salzburg je ozbiljna momčad. To su pokazali u prve dvije utakmice iz kojih su izašli neporaženi. Doduše, imaju bod manje od nas. Vjerojatno će te dvije utakmice dati odgovor tko će biti treći. Ali ponavljam, i protiv Salzburga i Milana kući te u zadnjoj utakmici u Londonu tražit ćemo svoju priliku'.

Evo što kaže o nepovjerenju gledatelja, odnosno Dinamovih navijača.

'Percepcija se napravila na osnovu neistina. Vaši mladi kolege su to gajili i podržavali, puno toga ne stoji, ali za to treba puno više vremena i demantij. Usredotočen sam i ponosan na svoj posao i na ono što sam učinio. Iako sam u godinama, još sam uvijek ambiciozan. Nadam se da ću s Dinamom napraviti ono što 'Plavi puk očekuje, a to je da osvojimo prvenstvo i prezentiramo Dinamo u Europi što je bolje moguće'.

Za razliku od prošle sezone, Dinamo sada suvereno dominira prvenstvom. od mogućih 27 bodova osvojio je 25. Samo su protiv Varaždina modri remizirali 1:1. No iskusni strateg Zagrepčana ne misli da je prvenstvo riješeno, iako prvi pratitelj Hajduk zaostaje devet bodova za Dinamom i ima utakmicu manje.

'Uspjeli smo napraviti divan rezultat ali prvenstvo nije ni izdaleka gotovo. Hajduk s pravom gaji ambicije da osvoji naslov i mislim da u posljednjih 10, 15 godina nikad nije bio kvalitetniji. Imaju fantastično okruženje i veliku podršku svojih navijača. Borba za tron hrvatskog prvenstva vodit će se do samog kraja', poručio je Čačić.

U Dinamu se nadaju da će uspjeti zadržati Mislava Oršića koji igra u životnoj formi. Srušio je svojim pogotkom Chelsea, zabio i Milanu. Ne treba nikada zaboraviti kakve je sjajne golove davao Tottenhamu i Atalanti.

'Oršić je krucijalan i igrač potreban ekipi jer je njegov učinak impozantan. Potreban je i meni i Dinamu, ali bi bio sretan da svoje sjajne igre pretoči u unosan transfer', objasnio je trener Modrih.

  • +30
Milan - Dinamo, 2. kolo Lige prvaka, 2022/23. Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic

Ljubitelji nogometa u Hrvatskoj često vode rasprave o tome je li bolji Dinamov Mislav Oršić ili Hajdukov Marko Livaja.

'Ne bih uspoređivao ta dva igrača jer obojica su izvanredna. Livaja je klasan igrač na kojem počiva igra Hajduka. Oršić je drugačiji tip nogometaša, ubojitiji i s više golova, za razliku od Livaje koji kreira, priprema i svaki je na svoj način odličan', pojasnio je Dinamov trener.

Ante Čačić je ponosan na sve što je kao izbornik napravio s hrvatskom reprezentacijom. Nakon njega je na izborničku klupu sjeo Zlatko Dalić i Vatrene u Rusiji prije četiri godine doveo do povijesnog srebra. U studenom i prosincu novi je Mundijal, ovoga puta u Kataru.

'Nikad Hrvatska nije imala bolju generaciju nego što je ima sada i optimističan sam. Siguran sam da će Hrvatska igrati dobar nogomet u Kataru i treba nam samo malo sportske sreće. Ako nas ždrijeb pomazi mislim da možemo otići daleko', za kraj je rekao trener Dinama Ante Čačić u intervjuu za Mediaservis.hr.

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.