DUDUU UKINUTA KAZNA

Uefa odlučila: Eduardo je nevin!

14.09.2009 u 20:22

Bionic
Reading

Iako se engleska javnost oštro obrušila na Eduarda nakon što su mnogi smatrali da je simulirao jedanaesterac na utakmici kvalifikacija za Ligu prvaka protiv Celtica, sad se mora poklopiti ušima. Naime, Uefa je presudila da napadač Arsenala nije kriv!

Da podsjetimo, na utakmici kvalifikacija za Ligu prvaka Eduardo je pao u kaznenom prostoru Celtica te je zbog toga dosuđen jedanaesterac. Iz škotskog kluba su se strahovito pobunili tvrdeći da je Eduardo simulirao, čak je i Disciplinska komisija Uefa 1. rujna odlučila da Dudu bude suspendiran na dvije utakmice, da bi se kasnije predomislila.

Odluci Uefe prisustvovao je i Eduardo koji je bio presretan zbog konačnog ishoda.

'Vrlo sam zadovoljan što smo došli do istine. Sve što je trebalo, bilo je dokazati što se dogodilo i u tome smo uspjeli. Kada pravda pobijedi, odmah se bolje osjećam. Zapravo, pao mi je kamen sa srca. Obitelj me podržala, prijatelji su bili uz mene i, naravno, svi iz kluba', prenosi Večernji list riječi hrvatskog reprezentativca i člana Arsenala.

Eduardo će tako moći za svoj Arsenal zaigrati već od prvog kola Lige prvaka.

Iz Arsenala su se također oglasili priopćenjem u kojem izražavaju zadovoljstvo ovom odlukom Uefe.

'Zahvalni smo što se Žalbena komisija fokusirala na dokaze i donijela ispravnu odluku u ovom slučaju. Bili smo u mogućnosti pokazati kako je postojao kontakt između vratara i Eduarda i kako prethodna odluka Disciplinske komisije treba biti poništena. U potpunosti podržavamo fair-play u nogometu i vjerujemo da je važno da UEFA osigura jasne i sveobuhvatne standarde koji će se dosljedno primjenjivati. Drago nam je što možemo ovaj slučaj ostaviti iza nas i posvetiti se utakmicama koje su pred nama', stoji u Arsenalovom priopćenju