NEKA HNS REAGIRA

Sin legendarnog Vatrenog oduševio u Meksiku: srušio Barcelonu i slavio kao Bellingham

13.10.2023 u 18:44

Bionic
Reading

Meksički Cancun domaćin je jakom U-12 nogometnom turniru, na kojem sudjeluju klubovi poput Reala, Barcelone, Juventusa, Borussije (D), Intera, madridskog Atletica, River Platea, Seville... Na turniru sudjeluje i brazilski Flamengo

Sva 'krema' svjetskog nogometa, mislimo ovdje na klubove, koji vode brigu o svojoj budućnosti, okupila se u meksičkom Cancunu, na jakom turniru službenog naziva The Football Games Cancún.

Među brojnim klubovima je i brazilski Flamengo, čiji dres nosi Matheus Alves da Silva. A taj dječak ima itekakve veze s Hrvatskom. Riječ je o sinu legendarnog Brazilca Eduarda da Silve, bivšeg hrvatskog reprezentativca, koji je stasao kroz zagrebački Dinamo i dosegao visoke nogometne standarde.

Nažalost, tijekom igranja za londonski Arsenal, doživio je tešku ozljedu, zbog čega je u hrvatskom dresu odigrao 'samo' 64 utakmice. No, i to mu je bilo dovoljno za 29 golova.

A da jabuka ne pada daleko od stabla, potvrđuje i njegov sin Matheus Alves da Silva, koji sjajno igra u dresu brazilskog Flamenga.

>> Veliki intervju s legendarnim Eduardom da Silvom: Otkriva koga sprema za Hrvatsku i tko bi mu igrao u napadu da je na Dalićevom mjestu

Govorio nam je tata Eduardo da ne želi hvaliti sina, već da mu drugi komplimentiraju, ali sada je njegov sin zabljesnuo i na međunarodnoj pozornici.

Naime, upravu Crveno-crni iz Rio de Janeira najugodnije su iznenađenje turnira u meksičkom Cancunu, a njegov sin Matheus zabio je pobjednički gol za konačnih 3:2 protiv Barcelone.

Nepotrebno je reći da se to dogodilo pred očima brojnih nogometnih trenera. No, osim pogotkom, Matheus je pažnju privukao i proslavom gola u stilu Judea Bellinghama. Ovaj je Englez trenutno igrač Reala, pa vjerujemo da niti tati, koji je maštao o igranju za katalonski klub, nije draga ovakva proslava...

Tko zna, možda će i Hrvatska uskoro dobiti napadača o kakvom mašta.

No, šalu na stranu, o ovom turniru na veliko se piše u katalonskom dnevniku Sport, što je dokaz koliko se pažnje pridodaje i najmlađim kategorijama.

Flamengo je u skupini svladao i Borussiju 3:1, dok je od Real Sociedada bio bolji i pobijedio 3:0.