svjetski gimnastički kup

Ude izborio finale, a onda su organizatori zbog koronavirusa otkazali natjecanje: Stanje je sada doista postalo alarmantno...

  • Autor: Ivan Žurić/Hina
  • Zadnja izmjena 14.03.2020 09:38
  • Objavljeno 14.03.2020 u 09:38
tportal

Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos / CROPIX

Organizator Svjetskog gimnastičkog kupa u Bakuu prekinuo je natjecanje nakon dva odrađena kvalifikacijska dana pa su planirana finala u subotu i nedjelju u kojima su trebali nastupiti i hrvatski reprezentativci Tijana Korent u preskoku te Filip Ude na konju s hvataljkama neće održati

'Prema odluci vlade Azerbajdžana o zabrani masovnih okupljanja u zemlji, počevši od sutra, a zbog činjenice da u zemlji ne postoji cjepivo protiv ovog koronavirusa, finala Svjetskog gimnastičkog kupa 14. i 15. ožujka se otkazuju. Ova mjera se poduzima kako bi se spriječilo širenje koronavirusa u Azerbajdžanu', stoji u priopćenju organizatora natjecanja.

Otkazivanje nastupa kratko je komentirao i Filip Ude kojemu je Baku bio pretposljednji kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre u Tokiju.

'Logično je da su to napravili. Stanje je sada doista postalo alarmantno. Iskreno, davao sam polovične šanse da bi se natjecanje moglo prekinuti i evo, ipak su morali napraviti taj najdrastičniji potez. Ja sam svoj posao ovdje napravio, a sada se samo nadamo da ćemo uspjeti naći avionske karte kako bi se što prije vratili svojim domovima. Nitko ne razmišlja što će biti s kvalifikacijama za OI, vjerujem da će MOO i Svjetska gimnastička federacija naći pravo rješenje kad se smiri cijela ova situacija', rekao je Ude.