potpuni preokret

U Španjolskoj uvjereni u odlazak Rakitića: Barca će ga prodati za 50 milijuna eura, zna se i kome…

10.05.2019 u 14:32

Bionic
Reading

Prema informacijama El Munda Deportiva, Barcelona i Inter blizu su dogovora oko transfera Ivana Rakitića koji bi sljedeće sezone karijeru mogao nastaviti u Seriji A…

Naš 30-godišnji reprezentativac bio je blizu produžetku ugovora s Barcelonom, no čini se da je debakl na Anfieldu tijekom kojeg je bio jedan od slabijih pojedinaca na travnjaku učinio svoje.

  • +13
Ivan Rakitić - zvijezda Barcelone i hrvatske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

U Španjolskoj je posljednjih dana Rakitić bio pod žestokim kritikama, a anketa dnevnika Marce pokazala je da čak 48% navijača Barcelone ne želi da nastavi igrati za klub, iako je donedavno bio jedan od miljenika tribina.

U toj atmosferi bijesa i nezadovoljstva koje i Ivan osjeća na svojoj koži ovog petka dnevnik El Mundo Deportivo objavio je na temelju svojih izvora kako je blizu dogovor Barcelone i Intera oko prelaska hrvatskog veznjaka u Seriju A sljedeće sezone.

Navodno će ga milanski klub platiti najmanje 50 milijuna eura, čime bi postao najskuplji hrvatski nogometaš u povijesti. Prema spomenutom dnevniku, načelni dogovor među klubovima postoji, no Ivan tek na to treba pristati.

Zna se da je trener Valverde jedan od najvećih obožavatelja Rakitića i da ga je štitio zadnjih godina, no trenutno je i sam pod pritiskom te mu sudbina na klupi Barcelone nije sigurna. U klub pak dolazi talentirani Frenkie de Jong kojem treba napraviti mjesta, a očekuje se i dodatni remont nakon neuspjeha u Ligi prvaka tijekom ljeta pa u tom scenariju Ivanov odlazak zaista nije tako neizgledan, iako se zna da bi on najradije karijeru završio na Camp Nouu…