Gasly se opet razbio

U Red Bullu ne mogu vjerovati što njihov vozač radi s bolidom: Neće to još dugo tolerirati...

27.07.2019 u 08:48

Bionic
Reading

Pierre Gasly ponovo je razočarao svog ravnatelja Christiana Hornera zabijanjem u ogradu tijekom drugog slobodnog treninga u Hockenheimu i pritisak na njega raste...

Samo dva tjedna nakon što je napokon odvezao jednu poštenu utrku i osvojio četvrto mjesto u Silverstoneu, Pierre Gasly u Njemačkoj se vratio starim navikama.

  • +3
Formula 1, Velika nagrada Britanije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Na drugom slobodnom treningu zauzeo je tek 15. mjesto, a na kraju se zakucao u zaštitnu ogradu i napravio veliku štetu na bolidu Red Bulla.

'Ovo je bilo frustrirajuće,' priznao je ravnatelj Christian Horner koji brani već dugo svog vozača od kritika, no pitanje je hoće li 'bikovi' ostati uz njega i sljedeće sezone.

Ovakav gaf nije ništa novo za 23-godišnjeg Francuza koji je Red Bullov bolid razbio već tijekom zimskog testiranja u Barceloni i krivac je što 'bikovi' kaskaju za Mercedesom i Ferrarijem od samog početka sezone, jer nisu tada mogli testirati koliko rivali, s obzirom da nakon Gasyjevog incidenta nisu imali na raspolaganju dovoljan broj rezervnih dijelova.

Gasly se cijele sezone muči i ne može se niti približiti Maxu Verstappenu, a pobjeđuju ga na stazi i inferiorni bolidi McLarena i Renaulta. U Silverstoneu je to napokon izgledalo bolje, ali Hockenheim se čini kao povratak u realnost.

Sve utrke nove sezone Formule 1 ekskluzivno možete u HD kvaliteti gledati na MAXtv-u (Arenasport 2). Više informacija OVDJE.

'Stisnuo sam gas na izlazu i izgubio stražnji dio. Žao mi je zbog mehaničara, jer će imati mnogo posla tijekom noći,' rekao je Pierre Gasly u petak.

Nije prvi put da im je priskrbio nepotreban dodatni posao...