veliki okršaj

Leclerc i Vettel na vrhu, Ferrari odlučio upropastiti proslavu Mercedesa u Njemačkoj

26.07.2019 u 16:39

Bionic
Reading

Vozači Ferrarija Charles Leclerc i Sebastian Vettel odvezli su najbrže krugove tijekom prvih treninga uoči Velike nagrade Njemačke (Arenasport 2, nedjelja, 15:10) i tako najavili borbu za pobjedu, protiv vozača Mercedesa koji slave 125. godina utrkivanja njemačkog proizvođača automobila...

Prošlo je godinu dana od velikog gafa Sebastiana Vettela koji je grabio prema prvoj pobjedi u karijeri na domaćem Hockenheimu, da bi se nespretno zaglavio u šljunčanoj klopci u završnici utrke i ostao bez svega.

  • +3
Formula 1, Velika nagrada Britanije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Bio je to početak pada slavnog Nijemca koji je napravio previše pogrešaka u nastavku prošle sezone, nastavile su se i ove, no imat će čini se priliku na Velikoj nagradi Njemačke ove nedjelje (Arenasport 2, 15:10) to nadoknaditi i napokon doći na svoje.

Naime, Ferrari djeluje impresivno ovog vikenda na Hockenheimringu, a upravo je Sebastian Vettel vozio najbrži krug 1:14.013 na prvom slobodnom treningu, dvije desetinke brži od timskog kolege Charlesa Leclerca i tri od Lewisa Hamiltona.

Mercedes ovog vikenda slavi 125. obljetnicu svojeg sudjelovanja u automobilizmu, u čast čega je obojao prednji dio svog bolida u bijelo, svoje boje iz 19. stoljeća, no Ferrari bi mu mogao upropastiti slavlje.

Talijanska momčad bila je najbrža i na drugom treningu gdje je Charles Leclerc vozio 1:13.449, nešto više od desetinke brže od Sebastiana Vettela.

Lewis Hamilton ponovo je zauzeo treće mjesto, ali s krugom konkurentnim Ferrarijima, a slijedili su ga Valtteri Bottas i Max Verstappen.

Sve utrke nove sezone Formule 1 ekskluzivno možete u HD kvaliteti gledati na MAXtv-u (Arenasport 2). Više informacija OVDJE.

Trening je obilježila i nesreća Pierrea Gaslyja koji je potpuno razbio Red Bullov bolid.

Subotnje kvalifikacije na rasporedu su u 15 sati.