proslava obljetnice

Mercedes iznenadio izgledom svog bolida uoči F1 utrke u Njemačkoj: Ovo nije 'srebrna strijela'

25.07.2019 u 16:15

Bionic
Reading

Povodom obljetnice 125 godina u motosportu momčad Mercedesa odlučila je na Velikoj nagradi Njemačke (Arenasport 2, nedjelja, 15:10) obojati svoj bolid u boje u kojima je prvi put nastupila davne 1894. godine...

Njemačka momčad grabi prema šestoj dvostrukoj tituli u nizu u Formuli 1, a ove sezone može se pohvaliti s čak sedam dvostrukih pobjeda u deset utrka pa je jasno da će odluka o prvaku pasti između Lewisa Hamiltona i Valtterija Bottasa.

  • +3
Formula 1, Velika nagrada Britanije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Njihov dvoboj na vrhu očekuje se i ove nedjelje na utrci u Hockenheimu, ali ovaj put ne u srebrnim bolidima na koje smo navikli.

Naime, povodom 125. obljetnice sudjelovanja Mercedesa u automobilističkim utrkama bolid je obojan većim dijelom u bijelu boju koja je bila karakteristična za njemačkog proizvođača automobila u prvim utrkama još tamo u 19. stoljeću.

Mercedes ovaj vikend slavi utrku iz 1894. godine od Pariza do Ruena na kojoj se prvi put utrkivao sa svojom jurilicom, a vjeruje se da je to bila i prva službena utrka u automobilizmu.

Sve utrke nove sezone Formule 1 ekskluzivno možete u HD kvaliteti gledati na MAXtv-u (Arenasport 2). Više informacija OVDJE.

No, u kojim god bojama nastupio, Lewis Hamilton bit će favorit za pobjedu ove nedjelje, a timski kolega Bottas trebao bi mu biti najozbiljnija konkurencija...