nemaju pravo na grešku

Nikad većem broju F1 vozača prijeti otkaz: Hockenheim im može dotući karijeru...

24.07.2019 u 17:26

Bionic
Reading

Na Veliku nagradu Njemačke velik broj vozača vozit će pod pritiskom, jer im prijeti raskid ugovora, a neki od njih poput Romaina Grosjeana, Nice Hülkenberga i Antonija Giovinazzija zaista plešu po rubu, dok je Robert Kubica praktički već otpisan...

Bližimo se ljetnoj stanci u Formuli 1, a upravo je to razdoblje kad padaju odluke o vozačkim postavama za sljedeću sezonu.

  • +3
Formula 1, Velika nagrada Britanije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

U ovom trenutku zaista je mnogo vozača koji moraju biti zabrinuti, jer ako se ne trgnu u sljedeće dvije utrke, mogli bi ostati bez svog mjesta među elitom.

Nije siguran čak ni Valtteri Bottas u Mercedesu, a Pierre Gasly unatoč slabim nastupima čini se da ima podršku šefova u Red Bullu, pogotovo nakon što se probudio u Silverstoneu. No, novi loši rezultati i njega bi mogli koštati mjesta za volanom.

Najugroženiji su definitivno Robert Kubica i Antonio Giovinazzi. Doduše, poljskog veterana čiji se bajkoviti povratak nakon ozljede pretvorio u debakl svi su već otpisali i moralo bi se dogoditi čudo da ostane u Formuli 1, a ništa bolja situacija nije ni za mladog Talijana kojeg je u Alfa Romeu deklasirao dosad Kimi Raikkonen i jedini je osim beznadnih vozača Williamsa koji nema osvojenih bodova ove sezone.

Opasno živi i Nico Hülkenberg u Renaultu, rekorder po broju nastupa u Formuli 1 bez osvojenog pobjedničkog postolja koji se sve teže nosi s Danielom Ricciardom, a ako ne napravi nešto već u Hockenheimu u nedjelju (Arenasport 2, 15:10), francuska momčad mogla bi ga otpisati.

Što tek reći za Romaina Grosjeana koji se potpuno pogubio ove sezone, što je okrunio sudarom unutar boksa u Silverstoneu prije desetak dana na treningu, a onda i s timskim kolegom Kevinom Magnussenom na utrci. S ozbirom kako loše ide američkoj momčadi, mogla bi doći u napast promijeniti kompletnu vozačku postavu, iako je Danac Magnussen barem na kvalifikacijama znao biti brz u 2019. godini i možda zaslužuje novu priliku.

Sve utrke nove sezone Formule 1 ekskluzivno možete u HD kvaliteti gledati na MAXtv-u (Arenasport 2). Više informacija OVDJE.

Od ostalih, naravno da se nastavlja pritisak na Sebastiana Vettela koji ne zna za pobjedu gotovo godinu dana, a njegov pad započeo je velikom pogreškom i prokockanom pobjedom upravo na domaćoj utrci u Hockenheimu prije godinu dana.

Zbog toga bi Velika nagrada Njemačke mogla biti iznimno napeta, jer mnogi nemaju pravo na novu pogrešku, a baš u takvim okolnostima nastaju najuzbudljivije utrke...