bit će za pojačanja

U Realu za njima nitko neće plakati jer su preko noći klubu oslobodili 80 milijuna eura

05.06.2023 u 08:06

Bionic
Reading

Španjolsko je prvenstvo gotovo, a u ovom je trenutku sigurno da madridski Real napuštaju Karim Benzema, Eden Hazard, Marco Asensio i Mariano Diaz. No, predsjednik 'kraljeva' Florentino Perez neće tugovati, dapače

Činjenica je da odlaskom Karima Benzeme Real ostaje bez još jedne klupske legende, napadača koji je na Santiago Bernabeu odigrao čak 14 sezona i postao ikona.

A Hazard, Asensio i Mariano? Realno, za njima nitko neće suzu pustiti, ali je i bol nakon odlaska Benzeme puno manja kad se izračuna koliko je klub njihovim odlaskom u stvari dobio. Barem na financijskom planu.

Naime, ovi odlasci omogućili su klubu da uštedi fantastičnu količinu novca na plaćama koje sad može iskoristiti za buduće potpise u ovom ljetnom prijelaznom roku. Da, jer Real Madrid je preko noći doslovno u proračunu 'oslobodio' čak 80 milijuna eura! I baš zato predsjednik 'kraljeva' Florentino Perez neće previše žaliti zbog ovih odlazaka.

  • +15
Real Madrid - Athletic Bilbao, španjolska liga, 4.6.2023. Izvor: EPA / Autor: MARISCAL

Na godišnjoj razini Real je samo na plaćama ove četvorice igrača uštedio 76 milijuna eura! Odlazak Marca Asensija znači uštedu devet milijuna eura bruto, isto toliko je godišnje zarađivao Mariano Diaz, a oni koji će najviše 'olakšati' blagajnu su Karim Benzema i Eden Hazard. Benzema je u posljednjoj godini ugovora zarađivao 28 milijuna eura, a uhljeb Hazard čak 30 milijuna eura!

Kad se na to još pribroje i godišnji bonusi, ta bi cifra lagano mogla premašiti i 80 milijuna eura. Novac je to kojeg će Perez imati na raspolaganju za plaće novih igrača...