postao je višak

S Realom je osvojio čak 17 trofeja, a sad kao slobodan igrač besplatno odlazi u PSG

03.06.2023 u 15:19

Bionic
Reading

Napadač Real Madrida Marco Asensio (27) potvrdio je da na kraju sezone kao slobodan igrač napušta 'kraljevski' klub. Karijeru bi Asensio trebao nastaviti u redovima PSG-a

'Došlo je vrijeme da donesem tešku odluku. Odlučio sam krenuti u novom smjeru u svojoj karijeri kako bih postigao nove ciljeve', poručio je Marco Asensio (27) na društvenim mrežama.

Iako još nije objavio gdje će nastaviti karijeru, španjolski mediji tvrde kako je to gotovo sigurno PSG.

Španjolski krilni napadač, koji ovog mjeseca završava ugovor s Real Madridom, prisjetio se da je igranje za Real Madrid za njega bio san iz djetinjstva i uživao je u tome što je imao 'privilegiju ispunjavanja tog sna svih ovih godina'.

'Real Madrid želi izraziti svoju zahvalnost i privrženost Marcu Asensiju, igraču koji je branio naš grb i naš dres sedam sezona', objavio je klub sa svoje strane, dodajući da je Asensio 'ušao u povijest našeg kluba time što je biti dio tima koji je sudjelovao u jednom od naših najslavnijih razdoblja'.

S 27 godina Asensio, koji je najavio svoj odlazak uoči posljednjeg dana La Lige protiv Athletic Bilbaa, odlazi s impresivnim rekordom od 17 naslova, uključujući tri Lige prvaka i tri prvenstva, te ukupno 285 utakmica i 61 postignuti gol uz 32 asistencije.

  • +13
Real Madrid - Rayo Vallecano, španjolska liga, 24.5.2023. Izvor: EPA / Autor: Rodrigo Jimenez