IO POTVRDIO

U petak HNS izabire novog 'gazdu'

14.12.2010 u 17:16

Bionic
Reading

Izbor predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) održat će se u petak, 17. prosinca, u 13 sati u zagrebačkom hotelu Westin, zaključeno je u utorak na 38. sjednici Izvršnog odbora HNS-a

'Izbor predsjednika bit će peta točka dnevnog reda jer će se prije nje izaslanici Skupštine morati očitovati o Prijedlogu izmjene sustava natjecanja u Prvoj HNL, raspravljati o Prijedlogu plavilnika o licenciranju, planu nastupa reprezezentativnih selekcija te razmatrati izvješće o organizaciji Europskog prvenstva u futsalu kojemu će naša zemlja biti domćin 2012. godine', kazao je glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić.

Po njegovim riječima, 9. veljače reprezentacija bi u Puli, ukoliko do tog vremena novi stadion dobije sve potrebne dozvole, trebala odigrati prijateljsku utakmicu protiv Češke. 'Ukoliko stadion u Puli do tada ne bude spreman utakmica protiv Češke igrala bi se na stadionu Kantrida u Rijeci, ali bi u tom slučaju reprezentacija odigrala utakmicu u Puli 29. ožujka protiv neke od reprezentacija s kojima su pregovori u tijeku', kazao je glavni tajnik HNS-a.

Srebrić je novinare izvjestio da će se 22. prosinca na Kantridi odigrati humanitarna utakmica između reprezentacije, za koju će nastupati igrači koji su 1990. odigrali prijateljsku utakmicu protiv Rumunjske, i veteranske momčadi NK Rijeka, a prihod s te utakmice namijenjen je bolnicama i dječjim ustanovama iz Rijeke, Vinodolskog i Lovrana.

Voditeljica Odjela za licenciranje HNS-a Ivančica Sudec kazala je da se u sustavu licenciranja, koje za novu sezonu započinje 31. siječnja ne očukuju značajnije promjene.

'Naš pravinik sada usklađujemo s pravilnikom UEFA-e u kojem se inzistira na financijskom fair-playu koji će se odnositi i na naše klubove koji nastupaju u europskim natjecanjima. Tako će u budućnosti svi klubovi čiji su prihodi veći od pet milijuna EURA morat će, da bi dobili licencu, dostaviti dokaze da su ispunili sve obveze prema igračima, zaposlenicima kluba i prema državi', napomenula je Sudec.

Glavni tajnik HNS-a oštro je osudio incident, koji se u ranim posijepodnevnim satima dogodio u Novom Zagrebu kada je kamenjem napadnut autobus s navijačima PAOK-a koji su doputovali na sutrašnju utakmicu 6. kola D skupine Eurolige u kojoj se sastaju Dinamo i grčki PAOK.

'Iznenađen sam i ne mogu shvatiti da se ovo moglo dogoditi u Zagrebu. Nadam se da će nadležne institucije poduzeti hitne mjere te igračima i navijačima PAOKA-a osigurati miran boravak u gradu', rekao je Srebrić.