sofascore

U najbolju postavu HT Prve lige probio se tek jedan igrač izvan velike četvorke. Najviše je dinamovaca, a kralj i po statistici splitski 'heroj ulice'

23.05.2022 u 15:28

Bionic
Reading

Završila je još jedna sezone HT Prve lige i Dinamo je još jednom prvak. Zasluženo. No, nakon dugo godina imali smo izjednačeno prvenstvo u kojem su jako dugo za naslov konkurirala četiri kluba...

Prvo je iz igre ispala Rijeka, pa Osijek i tek u pretposljednjem kolu Hajduk. Bodova razlika nakon posljednjeg kola niti malo ne otkriva dramaturgiju i neizvjesnost kojoj smo svjedočili.

  • +47
Dinamovi igrači slave titulu prvaka 2022. Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac

Dinamo je naslov osvojio sa 79 bodova, Hajduka ih je prikupio 72, Osijek 69, a Rijeka 65. Ono što je odavno bilo poznato je tko će biti posljednji i ispasti iz lige, a to je momčad Hrvatskog dragovoljca. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

SofaScore je po završetku sezone prema prosječnim ocjenama igrača iskristalizirala i momčad kola. Zanimljivo je da je u njoj tek jedan igrač koji ne pripada velikoj četvorci hrvatskog nogometa.

To je golman Gorice Dominik Kotarski (7.08). Upisao je 24 nastupa za Goricu, primio 31 gol te u sedam utakmica sačuvao mrežu svog kluba.

Najbolja obrambena linija HT Prve lige sastavljena je od tri igrača Dinama te jedan Osijeka. Na bokovima su Stefan Ristovski (7.22) i Petar Bočkaj (7.54) koji je iz Osijeka došao na Maksimir. Stoperi su dinamovac Josip Šutalo i igrač Osijeka Mile Škorić (7.13). Zadnji vezni su hajdukovac Filip Krovinović (7.37) i dinamovac Josip Mišić (7.33). Kristijan Lovrić, koji je prvi dio sezone odigrao u Gorici, a drugi u Osijeku pokriva lijevu stranu, a Robert Murić iz Rijeke desnu stranu idealne momčadi prvenstva.

Između njih je najbolji strijelac (28 golova) i najbolji igrače lige Marko Livaja (7.59) dok je vrh napada rezerviran za riječkog golgetera Josipa Drmića (7.25) koji je tijekom sezone zabio 21 gol.