utakmica sezone

Tomić podgrijava atmosferu uoči finala Kupa: Ova Rijeka može sve, znamo kako s Hajdukom...Jedan dio njegove izjave ipak puno otkriva

23.05.2022 u 14:39

Bionic
Reading

Nogometaši Rijeke hrvatsko prvenstvo okončali su na četvrtom mjestu sa 65 bodova, no za njih sezona još nije završena. U četvrtak ih čeka najvažniji ogled - dvoboj na Poljudu protiv Hajduka u finalu Supersport Hrvatskog nogometnog kupa (19 sati, HNTV, MAXtv).

U emisiji Radija Rijeke Pod stijenama Kantride trener Riječana Goran Tomić osvrnuo se na proteklu sezonu, ali i poljudski ogled rekavši kako ne bi bilo sretnijeg čovjeka od njega ako podignu trofej usred Splita. Je li četvrto mjesto na kraju sezone realno?

'Na kraju kad se podvuče crta, tamo ste gdje ste i zaslužili biti. Bili smo prvi na zimu, no u drugom dijelu smo potonuli. Kad gledamo Rijeku u odnosu na prošlu sezonu, sigurno je to lošiji plasman, no ove godine u odnosu na prošlu imamo i četiri boda više osvojena i više pobjeda i više postignutih golova. Recimo, prije dvije godine 65 bodova je bilo dovoljno za biti drugi, jednostavno, konkurencija je izrazito ojačala i rekao bih da je to glavni razlog četvrtog mjesta, rekao je Tomić.

Sada je pred Riječanima najvažnija utakmica sezone, finale Kupa protiv Hajduka. Što će biti ključ utakmice na Poljudu, kako pobijediti Hajduk?

'Dvaput smo igrali na Poljudu, dvaput smo ih pobijedili. Moramo biti koncentrirani, odgovorni, strpljivi, hrabri, igrati naš nogomet... Puno toga se treba poklopiti da to bude jedna prava večer. Igramo protiv izuzetno jakog protivnika, na njihovom terenu, ali ova Rijeka može, i to je pokazala. Mi smo jedina ekipa koja ih je ove godine dvaput pobijedila, tako da s te strane sigurno imamo svoju snagu da uzmemo taj trofej. Znamo kako igrati protiv Hajduka, i ako niste dovoljno koncentrirani i ne pomažete jedan drugome, protiv tako kvalitetnih igrača morate biti na vrhuncu svega da biste ih pobijedili', izjavio je strateg Riječana koji sljedećim rijeima ipka orkriva s koliko opreza ulazi u susret.

'Moramo biti spremni i na rasoucavanje s bijele točke ne smije nas ništa iznenaditi. Ove godine je put u finale za Rijeku bio najteži, dobili smo i Dinamo u Maksimiru i doma Osijek, sad je red da to zaokružimo na Poljudu', rekao je Tomić. Imat će Riječani i dodatni vjetar u leđa od 3000 svojih navijača '

'Podrška navijača znači puno i nitko sretniji od nas i od mene da trofej podignemo usred Splita', zaključio je Goran Tomić čije riječi prenosi HRT.