prvi hrvat na old traffordu?

U Interu su ga otpisali, Bayern ga ne želi, ali Ivan Perišić odlazi u još veći klub; ovo će mu biti transfer karijere

24.07.2020 u 13:53

Bionic
Reading

Ovu će sezonu Ivan Perišić završiti u redovima Bayerna gdje je stigao na posudbu iz Intera. No, u Milano se naš reprezentativac neće vraćati. Inter ga je već odavno otpisao, a Bayern je odustao od otkupa njegovog ugovora, ali Perišić ne treba strahovati za nastavak karijere, ima dovoljno ponuda najvećih europskih klubova

Zanimljivo je ljeto pred Ivanom Perišićem (31) koji već sada na stolu ima tri izuzetno zanimljive ponude za nastavak karijere. Sad je jasno kako se u Inter neće vraćati iako je još uvijek ugovorom vezan za 'nerazzurre', a Bayern ne želi otkupiti njegov ugovor.

Nakon što odradi završnicu Lige prvaka s Bavarcima Perišić u miru može sjesti i razmisliti o tri sjajne ponude koje već sada ima.

Prva je ona iz Londona, Jose Mourinho bi ga želio u redovima svog Tottenhama. Problem je u tome što ga prvo želi dovesti na posudbu, a tek potom pregovarati o otkupu, a takva ponuda baš i ne odgovara Interu.

Druga ponuda je još primamljivija jer stiže od bivšeg hrvatskog izbornika Nike Kovača koji je preuzeo Monaco. Kovač svoje 'kneževe' planira pojačati, a među najvećim su mu željama Ivan Perišić i Mario Mandžukić. Klub će sigurno biti vrlo aktivan na tržištu ovog ljeta, a dojam je kako Monaco ima dovoljno novca za otkup Perišićevog ugovora od Intera. Uz to je tu i dodatan motiv - Perišić bi se nakon 10 godina vratio u Francusku gdje je svojedobno bio u Sochauxu, a još je veći onaj da zaigra u paru s Mandžukićem!

No, sve te planove uzdrmao je jedan od najvećih i najbogatijih svjetskih klubova - Manchester United. Da, Ivan Perišić je već nekoliko godina 'na radaru' momčadi s Old Trafforda i sad bi napokon mogao postati prvi Hrvat koji će zaigrati za United! Šanse za to su poprilične jer Inter i United moraju nekako riješiti 'talačku krizu' vezanu uz posudbu Alexisa Sancheza.

  • +7
Finale Njemačkog kupa 2020.; Bayer Leverkusen - Bayern Munchen Izvor: EPA / Autor: ROBERT MICHAEL / POOL

Klubovi već neko vrijeme jako dobro surađuju, United je prošlog ljeta Interu prodao Romelua Lukakua te poslao Sancheza na posudbu, a u siječnju ove godine na San Siro je s Old Trafforda stigao i Ashley Young. U sklopu tih prijateljskih odnosa i sjajne poslovne suradnje pojavila se nova ideja koja bi u isto vrijeme mogla 'spasiti' obje momčadi.

Naime, u Interu intenzivno rade na otkupu ugovora Alexisa Sancheza i žele u taj posao uključiti i Ivana Perišića. Sad je na klubovima da se dogovore, a talijanski mediji tvrde kako je rješenje vrlo blizu te kako bi Ivan Perišić već početkom kolovoza i službeno trebao postati jedan od 'crvenih vragova'. No, na Old Traffordu će se morati za mjesto u momčadi boriti s jednom od najvećih zvijezda, Marcusom Rashfordom (22). Navodno Ole Gunnar Solskjaer ima 'rezervni plan' za ovaj problem, a to je da jednog od njih dvojice koristi ili na desnome krilu ili kao povučenog napadača...