ni inter ga ne želi

Ivan Perišić ni kriv ni dužan postao tema dana; prvo pristao na veliko rezanje plaće u Bayernu, a onda mu se javio Jose Mourinho i šapnuo...

02.07.2020 u 14:55

Bionic
Reading

Nakon što su iz krugova bliskih Bayernu procurile informacije kako su čelnici tog moćnog kluba digli ruke od Ivana Perišića doznaje se koji bi klub mogao platiti milanskom Interu traženu odštetu od 15 milijuna eura. Svega nekoliko dana nakon vijesti da ga Bayern ne želi stiglo je do novog preokreta, ali do početka rujna teško da će biti nešto od toga

Iako je Ivan Perišić nedavno s Bayernom proslavio titulu prvaka Njemačke ni sam ne zna gdje će igrati u novoj sezoni.

Jedan izvor govori kako je Perišić u dogovoru s čelnicima kluba potpisao produženje posudbe na još dva mjeseca (za srpanj i kolovoz), ali je isto tako pristao na duplo manju plaću. Doznaje se kako su uz Perišića na drastično rezanje plaće pristali još posuđeni igrači Bayerna Coutinho (Barcelona) i Alvaro Odriozola (Real Madrid).

No, u trenutku kada je Perišić shvatio da od povratka u Inter iz Milana nema ništa i da će se pokušati nametnuti u Bayernu pojavila se informacija kako je Tottenham odmah spreman platiti Interu traženu odštetu od 15 milijuna eura.

Razlog je lukavi trener Jose Mourinho koji je javno rekao kako ga već dugo zadivljuje Perišićeva igra, a poznata je i priča kada ga je želio dovesti u Manchester United. Nema sumnje kako mu je Mourinho već rekao svoje želje i gdje ga vidi u momčadi tako da se može očekivati kako će ovaj posao biti brzo gotov.

Ukratko, sada su stvoreni svi preduvjeti da Perišić napokon zaigra za Mourinha, a iznos odštete za Tottenham je u odnosu na neka zvučna pojačanja – kikiriki. Prije krize cijena za 31-godišnjeg Perišića je bila oko 20 milijuna eura…

Očito je Mourinho shvatio kako je sada idealan trenutak da dovede tako polivalentnog igrača kao što je Ivan Perišić kojeg može koristiti na više pozicija i koji jednako dobro loptu udara s obje noge. A Perišić, koji je ni kriv ni dužan postao tema dana, itekako je svjestan kako se takva prilika ne propušta.

Engleski novinari, koji redovito prate Tottenham, mišljenja su kako je upravo takav igrač hitno potreban klubu iz Londona koji je posljednjih desetak godina poznat po Hrvatima koji su ostavili dubok trag među kojima je najpoznatiji Luka Modrić.

  • +5
Bundesliga, Bayern - Freiburg Izvor: EPA / Autor: ALEXANDER HASSENSTEIN / POOL