LIGE PETICE

U Engleskoj je Chelsea nadigrao Newcastle, a u Italiji Udinese slavio u Rimu

11.03.2024 u 23:43

Bionic
Reading

Odigrane su tri utakmice u Ligama Petice - Engleskoj, Španjolskoj i Italiji

ENGLESKA LIGA

U susretu 28. kola engleskog nogometnog prvenstva londonski Chelsea je slavio sa 3-2 protiv Newcastle Uniteda upisavši prvu pobjedu u zadnja tri kola. Bila je to zanimljiva utakmica u kojoj je domaćin poveo, Newcastle je izjednačio, da bi 'Bluesi' s dva gola u nizu stigli korak do slavlja. 'Svrake' su u samoj završnici tek smanjile na 3-2.

Za Chelsea su golove zabili Nicolas Jackson (6), Cole Palmer (57) i Mihailo Mudrik (76), dok su na suprotnoj strani strijelci bili Alexander Isak (43) i Jacob Murphy (90).

Londonski sastav je ostao na 11. mjestu sa 39 bodova, dok je Newcastle United stepenicu više s bodom više. Na vrhu su Arsenal i Liverpool sa po 64 boda, a Manchester City ima bod manje.

Chelsea - Newcastle Izvor: EPA / Autor: ISABEL INFANTES

TALIJANSKA LIGA

U posljednjem susretu 28. kola talijanskog nogometnog prvenstva Udinese je na gostovanju pobijedio Lazio sa 2-1 osvojivši važne bodove u borbi za prvoligaški spas. Gosti su poveli u 47. minuti golom Lorenza Lucce, no svega dvije minute kasnije Lautaro Giannetti je nespretno zatresao vlastitu mrežu izjednačivši na 1-1.

'Ludih' pet minuta s tri gola zaokružio je Oier Zarraga dovevši goste u 51. minuti do nove prednosti. Lazio je do kraja utakmice pokušao barem izjednačiti, ali nije uspio. U posljednjim trenucima susreta gosti su ostali s igračem manje nakon što je isključen Nehuen Perez.

Antonio Tikvić nije nastupio za pobjednički sastav.

Udinese je ovom pobjedom skočio sa 17. na 13. mjesto sa 27 bodova, dok je Lazio i dalje na devetoj poziciji sa 40 bodova. Na ljestvici vodi Inter sa 75 bodova, Milan je drugi sa 59 bodova, dok je Juventus treći sa 58 bodova. Slijede Bologna (51), Roma (48), Atalanta (47)..

ŠPANJOLSKA LIGA

U susretu 28. kola španjolskog nogometnog prvenstva Almerija i Sevilla su odigrale 2-2, a domaćin je izvukao bod golom u sudačkoj nadoknadi. Almerija je povela u 38. minuti golom Adriana Embarbe, no Sevilla je u završnici susreta okrenula rezultat preko Dodija Lukebakija (81) i Lucasa Ocamposa (86). Ipak, u petoj minuti nadoknade Marko Milovanović je pogodio za 2-2.

Almerija i dalje drži začelje ljestvice sa svega 10 bodova, 12 manje od zone spasa, dok je Sevilla na 14. poziciji sa 28 bodova. Na vrhu je Real Madrid sa 69 bodova ispred Girone sa 62 i Barcelone sa 61 bodom.

Standings provided by Sofascore
Standings provided by Sofascore
Standings provided by Sofascore