promjene na maksimiru

U Dinamu su napokon prelomili i objavili tko će u nastavku sezone voditi momčad, a poznato je tko će biti sportski direktor

22.12.2021 u 12:01

Bionic
Reading

Početkom prosinca Željko Kopić je preuzeo momčad Dinama nakon što je dotadašnji trener Damir Krznar dao ostavku nakon poraza od Rijeke u Kupu. Do danas je Kopić bio samo privremeno rješenje, a iz Dinama su napokon objavili tko je novi trener

Domaći poraz u Kupu od Rijeke (3:1) 1. prosinca je presudio Damiru Krznaru koji je nakon te utakmice podnio ostavku. Momčad je bila uzdrmana i desetkovana ozljedama, a pred 'modrima' su tada bile dvije izuzetno važne utakmice - prvi derbi s Hajdukom, a onda i odlučujući meč u Europskoj ligi s West Hamom u Londonu.

U tim trenucima malo je trenera bilo spremno uskočiti, pa u Dinamu posegnuli za snagama iz vlastitog pogona. Odmah je za privremenog trenera imenovan šef nogometne škole Željko Kopić. Bila je to prilika za sjajnog trenera koji se ranije, među ostalim, dokazao na klupi Slaven Belupa, Zagreba i Hajduka.

Na žalost, Kopić je krenuo neugodnim domaćim 2:0 porazom od Hajduka, ali je nakon toga uspio konsolidirati momčad Dinama. Prvo je pao West Ham u Londonu, a onda redom i Slaven Belupo, Ista i Hrvatski dragovoljac u HT Prvoj ligi te je Dinamo tako osigurao naslov jesenskog prvaka.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +18
Hrvatski dragovoljac - Dinamo, 20. kolo HT Prve lige, 2021/22. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

U međuvremenu Kopići nije bilo nimalo lako raditi jer se u medijima konstantno nagađalo o tome tko će preuzeti Dinamo. Kao najveći kandidat spominjao se Sergej Jakirović, a čelni ljudi Dinama danas su napokon odlučili.

NK Hrvatski dragovoljac - NK Dinamo 2:0 sažetak utakmice Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport

'Uprava GNK Dinamo donijela je odluku da je novi glavni trener prve momčadi gospodin Željko Kopić. Istovremeno je ovim imenovanjem odlučeno da će gospodin Kopić biti i sportski direktor te će time koordinirati kompletan sportski sektor GNK Dinamo. Treneru Kopiću želimo puno uspjeha i dobrih rezultata s plavima u nastavku sezone!', objavili su iz Dinama i tako riješili sve dileme.