bio je iskren...

Matjaž Kek otvoreno je progovorio o ponudama Dinama i Hajduka, a onda svojim odgovorom sve šokirao: Taj klub sigurno nikad neću trenirati!

21.12.2021 u 16:22

Bionic
Reading

Izbornik slovenske nogometne reprezentacije Matjaž Kek gostovao je u emisiji slovenskog Sportkluba te je otkrio zašto nije preuzeo klupu Dinama ili Hajduka koji su ga željeli angažirati

Matjaž Kek (60) je krajem listopada 2018. godine napustio klupu Rijeke. Jedan od najuspješnijih trenera u Hrvatski Telekom Prvoj ligi Rijeku je vodio od 2013.. godine na ukupno 275 utakmica u svim natjecanjima te je osvojio prvenstvo (2017.), dva Kupa (2014. i 2017.) te Superkup (2014.)!

Trenutno je Kek izbornik slovenske nogometne reprezentacije, no konstantno se njegovo ime povezuje s najvećih hrvatskim klubovima, prije svih s Dinamom i Hajdukom.

Do sada je Matjaž Kek tek diplomatski odgovarao na interese naših velikana, no sada je gostovao u emisiji slovenskog Sportkluba te je otkrio zašto nije preuzeo klupu Dinama ili Hajduka. 'Modri' su ga navodno ponovno željeli angažirati prije nekoliko tjedana kad je Damir Krznar podnio ostavku...

'Dinamo je jedan od najvećih klubova u regiji. Uz izvanredne rezultate. Javno sam rekao prije dvije godine kada sam dobio i službeni poziv. Sada ga nije bilo, samo se o tome pričalo u medijima i kroz birtijske rasprave. Da je službeno, rekao bih, kako ga nije bilo, nisam. Prva ponuda bila je primamljiva, ali trenersko mjesto je izazov i čast. Mislim da sam donio dobru odluku, iako to trenutno rezultati ne pokazuju', rekao je Kek i iskreno priznao:

'Dinamo je definitivno veliki klub kojeg je teško odbiti. Ali povezivali su me s puno klubova. U Hajduku sam bio 14 dana, u Dinamu 14 dana. Još sam bio u Rijeci, u Opatiji, dio mog života je još tamo... Neke opcije su zanimljive, ali ovo rivalstvo između momčadi također je dio privatnog života i teško mi je promijeniti boje.'

Za kraj je Matjaž Kek sve iznenadio te otkrio koji klub nikad ne bi vodio...

'Sigurno nikad neću trenirati Olimpiju, to je tako jer sam 'viola' (Maribor, op.a.). Takav sam ja. Neki me vole, neki ne', zaključio je slovenski izbornik Matjaž Kek.