teški dani

Dani Olmo doznao je loše vijesti; pred njim je fantastičan transfer u redove jednog od najvećih svjetskih klubova, ali to nije njegova želja...

22.12.2021 u 06:38

Bionic
Reading

Ponadao se Dani Olmo (23) da će mu se u 2022. godini ostvariti najveća želja, povratak u redove Barcelone. U ljeto ove godine Barcelona ga je pokušala vratiti na Nou Camp, ali onda je sve puklo, financijska kriza slomila je klub i sve je propalo. Obećali su mu da će pokušati već ove zime, ali to se ipak neće dogoditi

Izvori bliski momčadi Red Bull Leipziga i samom Daniju Olmu (23) tvrde kako je bivši igrač Dinama poprilično razočaran. Ovo je u stvari samo nastavak svega lošeg što mu se dogodilo od početka sezone.

Podsjetimo, Olmo je igrao za Španjolsku na Euru, potom je igrao za 'furiju' i na Olimpijskim igrama u Tokiju, a svi su ti napori ostavili traga pa je od početka sezone više ozlijeđen nego zdrav. Za Red Bull Leipzig je do sada odigrao samo četiri utakmice u Bundesligi te dvije u Ligi prvaka. I trenutno je ozlijeđen, pa će zaigrati tek za tri do četiri tjedna, početkom sljedeće godine.

Dodatni je udarac Olmo doživio doznavši kako je Barcelona, barem za sada, odustala od pokušaja da ga vrati na Nou Camp. Problem je, naravno, novac. Kojeg Barca u ovom trenutku jednostavno nema. Red Bull Leipzig će na prodaji Danija Olma zaraditi najmanje 50 milijuna eura, a na Nou Campu toliki novac ne mogu ni sanjati. Barem ne sljedeće tri ili četiri godine.

  • +16
FC Sevilla - FC Barcelona, španjolska liga, 21.12.2021. Izvor: EPA / Autor: Julio Munoz

No, ako neće Barcelona, ima tko hoće. Iako to možda neće biti po volji samog Olma.

'Barcelona ima puno problema, a trener Xavi je kao rješenje problema na terenu vidio u angažmanu Danija Olma', navode španjolski mediji bliski Barceloni i dodaju:

Problem? Dani Olmo ima ugovor s Leipzigom do 2024. godine pa je njegov transfer u ovom trenutku neizvediv. Olmo bi se vrlo rado vratio kući nakon sedam godina, ali RB Leipzig i Olmo znaju koliko Barcelona može platiti i da to nije dosta.'

Tu se u priču oko transfera Danija Olma uključio drugi velikan. I španjolski i engleski mediji tvrde kako je novi trener Manchester Uniteda Ralf Rangnick odlučan u namjeri da ga što prije dovede na Old Trafford! United sigurno ima traženi novac, a i treba im veznjak Olmovog profila, posebice ako se zna da 'crvene vragove' na kraju sezone napuštaju Paul Pogba, Juan Mata i Jesse Lingard jer im završavaju ugovori.

  • +5
Manchester United - Crystal Palace, Premiership, 2021/22. Izvor: EPA / Autor: PETER POWELL

'Financije su na strani Manchester Uniteda, Rangnick jako dobro zna što bi dobio Olmovim dolaskom, a Barcelona može samo gledati i neće moći ništa učiniti kako bi to spriječila', tvrde španjolski mediji.

Pitanje je koliko bi sam Dani Olmo bio sretan takvim raspletom. On se navodno već 'spremio' za povratak u Barcelonu, ali taj je plan sada neslavno propao. Činjenica je da je Manchester United jedan od najvećih svjetskih klubova, ali odlazak na Old Trafford ipak nije bila prva Olmova želja.

Kako god bilo, moguće je da United već u zimskom prijelaznom roku konkretizira svoje želje, na Old Traffordu se nikad nije štedjelo, a za majstore kao što je Dani Olmo novca se uvijek imalo. Tih 50 milijuna eura najmanji su problem za United...