sve za zlato u splitu

Tri hrvatska jedriličara u finalu Svjetskog kupa!

03.05.2017 u 16:05

Bionic
Reading

Francuski Hyeres bio je domaćin završne kvalifikacijske regate Svjetskog kupa, gdje su se okupili natjecatelji u deset olimpijskih klasa. U svijetu jedriličara ovu regatu doživljavaju kao i tenisači turnir u Wimbledonu

Nakon dvije izlučne regate, u Miamiju i Hyeresu, hrvatsko jederenje na završnici Svjetskog kupa - a koja će se u lipnju održati u španjolskom Santanderu - imat će trojicu predstavnika.

Tonči Stipanović je nastup u Santanderu izborio kao osvajač medalje na olimpijskim igrama u Riju, ali i potvrdio ga kroz nastupe na ove dvije regate, dok su Filip Jurišić (klasa Laser, JK Mornar) i Josip Olujić (klasa Finn, JK Labud) svoj nastup u Santanderu osigurali nastupima na ovim izbornim regatama.

 'Nama je sezona isplanirana još nakon Olimpijskih igara u Riju. Ovaj nastup u Santanderu bio je dio naših planova jer bit će nam odličan test da vidimo kako radi konkurencija, ali i kako smo mi radili. Jer, nama je fokus ove godine rujansko svjetsko prvenstvo u klasi Laser sandard, a kojem ćemo biti domaćini u Splitu. Formu smo tempirali upravo za SP, a sve ostale stanice, mogu tako reći, su nam sekundarne', rekao je Jozo Jakelić, trener srebrnog olimpijca Tončija Stipanovića i Filipa Jurišića.

Doduše, Stipanović će i u Santanderu pokušati doći do postolja.

'Nadam se da će moje jedrenje biti na višem nivou nego je sada te da ću i u Santanderu uspjeti izboriti mjesto na postolju', poručio je Stipanović.

Naravno, ako uspije, bit ćemo sretni, no od njega očekujemo da će u rujnu biti najzaslužniji za veliku feštu u Splitu.