uoči prijelaznog roka

Tri europska velikana nude milijune za Dinamovog reprezentativca koji igra u životnoj formi; evo tko stiže na Maksimir, a blizu je i australski napadač koji je bio u Hajduku

11.05.2021 u 10:31

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama u nedjelju su, pobjedom 5:1 protiv Rijeke na Rujevici, potvrdili osvajanje 22. naslova hrvatskog prvaka, osigurali su bezbrižna zadnja tri prvenstvena kola i koncentriraju se na okršaj u finalu hrvatskog Kupa. No dok igrači imaju ipak nešto opušteniji ritam, klupski se čelnici počinju baviti nadolazećim prijelaznim rokom

Nogometaši Dinama do kraja sezone imaju praktički tek jednu važnu utakmicu. I to onu koju će igrati 19. svibnja u finalu Kupa protiv Istre 1961 kako bi Modri zaokružili dvostrukom krunom jednu od najuspješnijih sezona u klupskoj povijesti.

No dok se igrači polako bacaju na taj ogled, trener Damir Krznar, koji je od ožujka samostalno vodio momčad do velikih uspjeha, poput pobjede protiv Tottenhama, potom do naslova prvaka, a u klubu vjeruju i trofeja u Kupu, već polako preslaguje igrački kadar s kojim će u ljetnim mjesecima krenuti u nove pobjede.

Sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige i UEFA Europske lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Želja trenera i maksimirskih čelnika, onih 'legalnih', ali i onih koji se skrivaju od hrvatskog pravosuđa, jest plasman u skupine Lige prvaka, što bi značilo da će se igrati na tri kolosijeka, pa i igrački kadar mora biti dovoljno širok, ali i kvalitetan.

Naravno, kada je Dinamo u pitanju, svi znamo da klub živi od prodaje ponajboljih igrača. Zato možemo očekivati i ovog ljeta barem jedan velik i izdašan transfer. Jedino što je diljem Europe, a kao posljedica pandemije koronavirusa, nastupila kriza pa se niti veliki klubovi, to jest oni koji su slovili za najbogatije, ne razmeću enormnim odštetama.

Dinamo u Bruni Petkoviću ima veliki kapital, no kako je ovaj vrsni napadač iznimne tehnike nedavno postao otac, možda neće srljati i na silu odlaziti iz kluba, tim prije što financijska situacija na nogometnom tržištu nije najblistavija. Pridodamo li tome da se ovog ljeta igra i Euro, nije nemoguće da Petkoviću u budućnosti poraste cijena. Godina ionako nema puno (op.a., u rujnu će napuniti 27), što znači da za veliki i pravi transfer još uvijek ima vremena.

Izvor: Wochit / Autor: tportal / Arenasport

Na listi onih koji bi mogli napustiti Dinamo svakako su i 28-godišnji Mislav Oršić, 23-godišnji Lovro Majer te kao najizvjesniji - 26-godišnji Dominik Livaković, reprezentativni golman, za kojeg se raspituju europski velikani kao što su Porto, AC Milan i Ajax i nude milijune eura odštete za njega (navodno ga neće dati za manje od osam do deset milijuna eura!). Kako brani u životnoj formi, teško će ga zadržati na Maksimiru...

Naime na njihovim mjestima Dinamo već ima adekvatne alternative, a to su Mario Ćuže, koji se vraća s posudbe iz ukrajinskog Dnjipra-1, zatim Marko Bulat, kojeg je još zimus kupio od Šibenika, te Ivan Nevistić, golman koji je još uvijek prvi čuvar mreže Rijeke, ali baš kao i Bulat, kupljen u zimskim mjesecima.

U komentaru na cjelokupnu sezonu, ali i najavi mjeseci koji dolaze, trener Damir Krznar rekao je da ne očekuje neke brojnije promjene, ali ovisno o prodaji svojih igrača da će dovoditi ciljane alternative, uz mogućnost kupovine dva igrača. Nije želio otkriti na kojim pozicijama, ali još manje o kojim se imenima radi.

  • +11
NK Rijeka - NK Dinamo, 33. kolo HT Prve lige, 9.5.2021. Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Međutim, kako doznaju Sportske novosti, riječ je o napadaču Šibenika Deniju Juriću, 23-godišnjaku rođenom u Australiji, a koji je već neko vrijeme igrač hrvatskih klubova, od Sesveta, Hajduka, Solina i Rudeša, te je kratki period proveo i u slovenskom Triglavu.

Naravno, sve su ovo špekulacije, jer nogometna tržnica još nije ni otvorena, mnogi klubovi ne znaju s kakvim će budžetima ići u kupovinu, ali niti koji će treneri sjediti na njihovim klupama u mjesecima koji dolaze.