HT Prva liga

Napadač Dinama jedva dočekao trenutak da se osveti bivšem treneru; osvojio naslov prvaka pa poslao jasnu poruku Nenadu Bjelici

10.05.2021 u 17:01

Bionic
Reading

Mario Gavranović poslao je poruku Nenadu Bjelici kojom je jasno dao do znanja što misli o njemu

Dinamo je tri kola prije kraja sezone osigurao naslov prvaka. Modri su i po 22. put postali prvaci države i još jednom pokazali da su daleko ispred konkurencije u domaćem nogometu. Novi naslov prvaka osvojen je sa stilom, visokom 5:1 pobjedom nad Rijekom na Rujevici i to nakon što su već u 22 sekundi primili gol, a potom potpuno okrenuli susret u svoju korist.

NK Rijeka - NK Dinamo 1:5, sažetak utakmice 9.5.2021. Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport

'Naš put još nije završen. Mi pretendiramo i na Kup, tek onda bi ta sezona bila fantastična, možda i najbolja u zadnjih 50 godina, možda najbolja u povijesti. Želim zahvaliti direktnim proizvođačima igrača, zahvaliti i svih 26, 27 igrača', rekao je trener Dinama Damir Krznar nakon osvajanja naslova prvaka pa dodao:

'Čestitam stručnom stožeru, Zoranu Mamiću koji je do unatrag par kola bio s nama i praktički trasirao taj put. Onima koji brinu o nama, cijeloj Dinamovoj familiji jer zaista jesmo obitelj. I kada se netko tako trudi onda ga i nagradi.'

Sezonu je obilježio i rat Osijeka i Dinama, odnosno Nenada Bjelice i Zorana Mamića. Bjelica nije skrivao ogorčenje zbog rastanka s Dinamom pa je s klupe Osijeka često komentirao i Dinamo, a ni s druge strane nisu ostali dužni. Jednom je prilikom Mamić Bjelicu optužio i da pokušava destabilizirati svoju bivšu ekipu.

'Neosporno je da je on bio njihov trener, imaju odličan odnos. I ja se čujem s bivšim igračima, zašto se ne bi čuli, ja nemam s tim problema. Ali nije korektno da on to izjavljuje u novinama i to je pokušaj destabilizacije. On je vrlo pametan, radi na svom marketingu i treba mu čestitati. Ali to nije fer prema tim dečkima', rekao je Mamić pa dodao:

'To je vaš intimni odnos, zašto to isticati i stavljati igrače u neugodan položaj? Zamislite da sam ja, recimo, ljutit na Nenu i možda zato što se Dilaver čuje s njim ili Ademi, Moro... ja ih neću staviti u momčad. Ima sujetnih trenera.'

Bjelica je na to odgovorio znakovitim riječima.

'Dok se lošiji bave boljima, bolji se bave sobom! Zato i jesu bolji', odgovorio je Bjelica Mamiću na te optužbe ranije ove sezone, a upravo je ove riječi protiv njega iskoristio i njegov bivši igrač.

Napadač Dinama Mario Gavranović je objavio sliku na sovjem Instagram profilu kojojm je proslavio naslov prvaka Hrvatske, a uz tu fotografiju napisao je upravo Bjeličine riječi i tako bocnuo bivšeg trenera.