Kobešćak za tportal

Trener Dubrovčana iskreno o senzacionalnoj tituli u Beogradu te što je ponavljao svojim igračima: Ovo je iznenađenje, ali...

27.03.2023 u 10:13

Bionic
Reading

Nakon što su vaterpolisti dubrovačkog kluba Jug Adriatic osiguranje senzacionalno usred Beograda osvojili naslov pobjednika Regionalne lige, za tportal je svoja razmišljanja podijelio trener Vjekoslav Kobešćak

Na završnom turniru, tj. Final Fouru Regionalne lige u Beogradu, vaterpolisti dubrovačkog kluba Jug Adriatic osiguranje napravili su pravo malo čudo. U polufinalu su izbacili domaćina Novi Beograd 15:13, a u dramatičnom finalu nakon raspucavanja peteraca dobili su splitski Jadran.

Tako su peti put u povijesti osvojili naslov pobjednika Regionalne lige, a ako još dodamo da su nedavno osvojili i hrvatski kup, ispada da su se specijalizirali za najteže utakmice u ovoj turbulentnoj sezoni.

Dodajmo da je junak finalne utakmice na pobjedničkoj strani bio golman Toni Popadić – službeno MVP završnog turnira - s 11 obrana uz ključni peterac koji je 'skinuo' Luki Bukiću.

'Što reći… Ovo je bila šokantna utakmica i gledatelji su zaista mogli uživati. No za nas je ovo još veći uspjeh jer smo ga ostvarili u Beogradu izbacivši u polufinalu domaćina Novi Beograd, favorita Regionalne lige te uz Pro Recco i Olympiakos jednog od favorita za titulu prvaka Europe. Mogu se složiti s vama da je ovo iznenađenje, pogotovo jer u zadnje vrijeme nismo bili uvjerljivi i iza sebe smo imali šokantan poraz od Sabadella u Ligi prvaka. Također smo nedavno na turniru Regionalne lige poraženi u Gružu od istog tog Novog Beograda, a nakon toga i od Mladosti, te smo tako pali na četvrto mjesto. No opet smo pokazali da se možemo nositi sa svakim i ponosan sam na svoje igrače, jer ovo nam je drugi trofej u sezoni iako smo imali puno uspona i padova u igri', kazao je za tportal trener Juga Vjekoslav Kobešćak.

Iako su ih uoči puta u Beograd gotovo svi otpisali, Kobešćak kaže da je maksimalno opustio svoje igrače i da su odigrali najbolje kad to nitko nije očekivao:

'Za ovakve se utakmice pripremamo cijelu sezonu i opet smo pokazali da možemo igrati jako kvalitetno. Bez rutine nije lako zadržati konstantu, a ova momčad je pokazala da je pobjednička i da može rasti tijekom sezone. Ove zadnje dvije utakmice pokazale su da smo velik klub i dovoljno kvalitetni da napadamo sve trofeje. Sve sam to ponavljao svojim igračima...', poslao je jasnu poruku svima Kobešćak.

Ključ obrane bila je obrana cijele momčadi s naglaskom na golmana Tonija Popadića.

'S Popadićem na čelu došli smo do pobjede. Eto, kao i dan ranije protiv Novog Beograda, u finalu je opet bio briljantan. No moram reći da smo napravili jako dobru taktičku analizu, a uz to je cijela naša obrana na ovom turniru odlično funkcionirala. Kad igramo ovakvu obranu, možemo uvijek ići na pobjedu! Ta psihička stabilnost je izuzetno važna. Popadić? Znalo se da je, kad su peterci u pitanju, vrhunski golman. Ali na ovom turniru bio je odličan u obje utakmice i nosio je cijelu obranu. Nije dopustio da Jadran napravi razliku iako su imali svoje prilike', završio je Kobešćak.