vaterpolska liga prvaka

Šokantan poraz Juga; Dubrovčani su izgubili od najlošije momčadi vaterpolske Lige prvaka

21.03.2023 u 23:03

Bionic
Reading

Vaterpolisti dubrovačkog Juga AO u susretu su 10. kola skupine B Lige prvaka pretrpjeli neočekivani 15:12 poraz na gostovanju kod posljednjeplasiranog Sabadella

Konstantinos Kakaris s četiri i Loren Fatović s tri gola bili su najefikasniji u sastavu Juga, dok je Francisco Valera s pet golova predvodio Sabadell.

Jug je vrlo loše krenuo u utakmicu i nakon samo tri i pol minute gubio 3:0. No, nakon minute odmora koju je pozvao trener Vjeko Kobešćak igrači hrvatskog prvaka su se sabrali, do kraja prve četvrtine stigli do poravnanja, a zatim tijekom druge i treće četvrtine najčešće bili u minimalnoj prednosti. 

Početkom posljednje četvrtine Jug je imao nekoliko napada za odlazak na dva razlike, ali zbog brojnih pogrešaka nije ih i realizirao te za to bio kažnjen. Sabadell je napravio seriju od četiri gola zaredom kojom je osigurao pobjedu.

Jug AO je i dalje četvrti na ljestvici s 14 bodova te drži posljednje mjesto koje vodi na završni turnir koji će se održati u Beogradu u lipnju, dok je Sabadell sa sedam bodova dostigao OSC Budimpeštu i Marseille.

Vode Novi Beograd i Brescia s po 25 bodova, treći Ferencvaros ima 18 bodova i utakmicu manje, a najbliži Jugu je Spandau 04 s osam bodova i utakmicom manje.