ozbiljno računa na njega

Trener hit momčadi talijanskog prvenstva i europskog nogometa posebno pohvalio novog Hrvata u ekipi: 'Baš mi se sviđa taj igrač'

01.06.2020 u 11:57

Bionic
Reading

Trener Atalante Gian Piero Gasperini rekao je kako mu se sviđa Boško Šutalo i kako vjeruje da će igrati veliku ulogu u nastavku Serie A

Atalanta iz Bergama ove je godine bila pravi hit europskog nogometa. Istina je da su malo slabije krenuli u sezonu, pa čak i doživjeli neugodan poraz od 4:0 u debiju u Ligi prvaka protiv Dinama na Maksimiru, ali nakon toga su stvari krenule u njihovom smjeru.

U premijernoj sezoni u Ligi prvaka su dogurali do četvrtfinala, a u Serie a su zauzeli četvrto mjesto. Prema mnogima igraju i jedan od najljepših nogometa u Europi, a sve to stiglo je zahvaljujući talijanskom treneru Gian Pieru Gasperiniju koji je u međuvremenu prebolio i koronavirus, a kako se epidemija u Italiji stišava, sada se sprema za nastavak sezone.

Serie A se definitivno vraća, a do kraja je ostalo još 13 utakmica. Gasperini je svjestan da tempo neće biti lak i da će morati korisiti širok roster. Kao jednog od glavnih aduta vidi i novog Hrvata u revodima svoje momčadi.

'Trebat će nam alternative jer će ritam biti naporan. Raduje me što je više mladih igrača spremno za iskorak. Ponajviše tu mislim na Šutala i Tamezea. Hrvatski je igrač bio ozlijeđen, ali sada je spreman. Jako mi se sviđa taj igrač', pohvalio je Gasperini donedavnog nogometaša Osijeka.

Boško Šutalo je u siječnju ove godine stigao u Atalantu za pet milijuna eura, ali nije još dobio priliku. Prilagodbu na talijanski nogomet mu je najprije usporila ozljeda gležnja koju je vukao cijelu veljaču, a potom i koronavirus koji je blokirao cijeli svijet. Sada je spreman, a izgleda da je Gasperini to jedva dočekao.

Šutalo će se tako priključiti svojem sunarodnjaku Mariju Pašaliću koji uskoro potpisuje ugovor s klubom iz Bergama koji će ga od Chelseaja otkupiti za 15 milijuna eura. Stvar je samo birokracije i kada se papirologija riješi Pašalić će postati drugi najskuplji igrač u povijesti kluba. Prvi je Luis Muriel koji je stigao iz Seville za 20 milijuna eura.

Hvrati su u Bergamu očito na cijeni jer je Šutalo među tri najskuplja mlada igrača u povijesti, a na toj listi, također među prva tri, je i Marko Livaja kojeg je Atalanta 2013. godine dovela iz Intera za 5.05 milijuna eura.