Svi žele majera

Trener engleskog velikana donio odluku da želi Hrvata; za 'novog Modrića' pripremili su 60 milijuna eura!

05.10.2022 u 13:46

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni reprezentativac Lovro Majer nakon odlaska iz zagrebačkog Dinama u francuski Rennes u kratkom je razdoblju postao jedan od traženijih svjetskih veznjaka

Zbog specifičnog stila igre 24-godišnjeg Lovru Majera mnogi uspoređuju s kapetanom hrvatske nogometne reprezentacije Lukom Modrićem. Najveća je razlika u tome što je Majeru lijeva noga jača, a sve ostalo neodoljivo podsjeća na Modrića, koji mu je i igrački uzor.

Već u prvoj sezoni u francuskom Rennesu Majer je oduševio i uvršten je u najbolju momčad Ligue 1, a posljednjih mjeseci interes za njega pokazuju i bogati klubovi.

Najnoviji na toj listi je engleski velikan Arsenal, a kako doznaju engleski mediji nije u pitanju samo glasina nego je sve otišlo korak dalje.

Tako primjerice The Mirror piše kako je glavni trener Arsenal Mikel Arteta jako zainteresiran da potpišu hrvatskog veznjaka. Oduševio ga je i svojom igrom za Hrvatsku u Ligi nacija, pogotovo protiv Danske gdje je zabio gol za pobjedu nedugo nakon što je ušao u igru i na terenu je izgledao jednako dobro i moćno kao Modrić. To je mladom treneru kao što je 40-godišnji Arteta bilo očito dovoljno. Navodno je donio odluku da želi Hrvata, ali...

Cijena? Spominje se kako bi Rennes za Majera mogao dobiti čak 60 milijuna eura što je točno tri puta više nego trenutačno vrijedi na Transfermarktu.

No, nema sumnje kako bi za Rennes to bio vrhunski posao jer su ga Dinamu platili 12 milijuna eura, a posao bi se mogao realizirati već i zimskom prijelaznom roku.

'Za očekivati je da će Arteta centralnog veznjaka Rennesa pokušati dovesti već u siječnju', piše između ostalog Mirror.