Victor briljirao

Pogledajte kako je francusko čudo od 18 godina šokiralo Amerikance; visok je 220 cm, a dribla i zabija trice kao Luka Dončić!

05.10.2022 u 11:26

Bionic
Reading

Zadnjih nekoliko godina mladi francuski košarkaš Victor Wembanyama izazvao je pravu pomutnju među vlasnicima NBA klubova jer dosad još nikada nije viđen igrač od 220 cm koji barata loptom kao playmaker i pogađa trice kao bek šuter. Njegova utakmica u SAD-u na jedan dan je zasjenila NBA predsezonu...

S velikim se nestrpljenjem čekala u SAD-u utakmica u kojoj se Amerikancima predstavio 18-godišnji Victor Wembanyama, francuski košarkaš visok 220 cm kojeg mnogi već sada vide kao sigurni 1. izbor na NBA draftu 2023. godine i buduću zvijezdu najjače lige svijeta. Osim vlasnika NBA klubova akreditacija je odobrena i za rekordnih 200 NBA skauta! Svi su željeli vidjeti uživo francusko čudo...

Na utakmici u Las Vegasu između francuskog Metropolitansa 92 i G League Ignitea, sastava iz Razvojne lige (najbolji američki srednjoškolci koji žele u NBA ligu ranije, op.a.), Wembanyama je sve prisutne ostavio bez riječi.

Odigrao je gotovo savršenu utakmicu u kojoj je zabio 37 koševa uz dodatak da je trice gađao 7-11 od kojih su neke bile u stilu Luke Dončića s korakom unazad nakon driblinga kroz noge. Čudesno! Uz to je imao i pet blokada te nekoliko poteza koji su vrlo impresivni jer ipak govorimo o igraču koji je visok 220 cm.

Na pitanje tko su mu uzori od NBA igrača kratko je rekao:

'Znate, ima toliko igrača koje poštujem, ali moj cilj je da postanem nešto što nitko nikada nije vidio', kazao je samouvjereno Wembanyama nakon utakmice.

Na pitanje očekuje li da će biti 1. izbor na NBA draftu 2023. godine kratko je rekao:

'Možda nije presudno hoću li ću biti prvi na NBA draftu, ali iskreno ne mogu zamislim da neću biti prvi. Znate, sve ovo što mi se događa sam i očekivao sam. Nisam iznenađen', dodao je francuski tinejdžer koji je već sada zaludio NBA navijače. Nema kluba koji ga ne bi volio vidjeti u svojim redovima…

Neki komentari nakon utakmice , 'kako se ovakav igrač viđa jednom u životu', ili da 'barata loptom kao playmaker i pogađa trice kao bek šuter' dovoljno govore koliko je sve prisutne impresionirao.

Dodajmo kako je sastav G League Ignitea bio bolji 122:115, a njihov najbolji igrač Scoot Henderson je zabio 28 koševa uz devet asistencija i pet skokova.

No, nakon ovakvom predstavljanja u SAD-u jasno je kako će neki NBA klubovi vjerojatno malo tankirati u sezoni kako bi imali veće šanse na lutriji za NBA draft dočepati se igrača kakav dosad nije viđen. Ipak je to košarkaški fenomen!

počeo u petorci

Bojan Bogdanović ubacio 11 u debiju za Detroit Pistonse

Hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović u svom je prvom nastupu u dresu Detroit Pistonsa, u koje je razmijenjen tijekom rujna iz Utah Jazza, postigao 11 poena (šut za dva 0-1, trica 3-5, slobodna bacanja 2-2) uz četiri skoka u 96-117 porazu na gostovanju kod New York Knicksa u predsezonskom susretu NBA lige.

Bogdanović je krenuo u početnoj petorci Pistonsa te je na terenu proveo 21:55 minuta.

Najučinkovitiji u redovima Pistonsa bio je Jaden Ivey sa 16 ubačaja, dok je RJ Barrett predvodio Knickse s 21 košem.

Nova sezona u NBA ligi počet će 18. listopada.