ipak ostaje u juventusu?

Transfer Marija Mandžukića u Katar se zakomplicirao; nakon ovih informacija više ništa nije jasno...

18.09.2019 u 09:45

Bionic
Reading

Odlazak Marija Mandžukića iz Juventusa posljednjih je dana glavna tema svih hrvatskih i talijanskih medija. Činilo se kako je Mandžo sve dogovorio i kako će karijeru nastaviti u jednom prebogatih od katarskih prvoligaša. U konkurenciji su ostala navodno samo dva kluba, ali pregovori su iznenada 'zapeli' i pitanje je hoće li Mandžukić uopće krenuti put Arapskog poluotoka

U Juventusu je definitivno otpisan, Maurizio Sarri više ne računa na Marija Mandžukića koji je preko noći postao višak u redovima 'stare dame'. Odjednom je i njegov ugovor 'uteg' za klupski proračun pa su čelnici Juventusa, u dogovoru s Mandžom i ljudima koji vode njegovu karijeru, krenuli u potragu za novom destinacijom.

Imao je Mandžo ponudu iz američkog MLS-a, FC Los Angeles i dalje je zainteresiran, ali vremena je sve manje jer su se u igru ubacili i bogati katarski prvoligaši. Arapski 'naftni dolari' sve do prije nekoliko dana nisu uopće zanimali Marija Mandžukića koji je redom odbijao ponude koje su stizale iz Saudijske Arabije, Ujedinjenih Arapskih Emirata... Nisu ga zanimali ni kineski prvoligaši koji su mu po sezoni nudili desetke milijuna eura. Samo da dođe i zaigra za njih.

No, situacija se promijenila i Mario Mandžukić je proteklih dana pregovarao s nekoliko katarskih klubova, na kraju se izbor sveo na tri najbogatija - Al-Ryyan, Al-Gharafa i Al-Duhail.

Naime, Juventus na Mandžukiću ne namjerava izgubiti novac, čelnici 'stare dame' insistiraju na odšteti od 10 milijuna eura, a Mandžo uz sve to ne pristaje na godišnji ugovor manji od onog koje je imao u Torinu. A to je 'okruglo' pet milijuna eura.

I čini se kako su pregovori s katarskim klubovima baš tu zapeli. Prema tvrdnjama talijanskih medija najkonkretniji su u pregovorima bili čelnici Al-Ryyana i Al-Gharafe. No, zapelo je na visini odštete. Niti jedni ne žele popustiti - Juventus i dalje traži 'svojih' 10 milijuna eura, a klubovi ne žele platiti više od pet milijuna. Uz to je navodno sporan i Mandžukićev ugovor koji u ovom slučaju ne bi bio veći od tri milijuna eura na godinu.

  • +5
Mario Mandžukić Izvor: EPA / Autor: JuanJo Martin

Talijanski mediji tvrde kako se nakon svega u utrku za Mandžukićem ponovno ubacio i Al-Duhail, klub koji se na samom početku spominjao kao potencijalna nova destinacija našeg napadača. Čelnici su spremni Juventusu ponuditi šest milijuna eura odštete, no navodno je njihova inicijativa - odbijena.

I tako je Mandžin odlazak u Katar za sada stopiran, Arapi su majstori cjenkanja, a Juventus se pod svaku cijenu želi riješiti hrvatskog napadača. Svi zajedno imaju još nekoliko dana za 'natezanje', a za Mandžukića bi najbolje bilo da što prije postignu dogovor. Jedna od opcija je i posudba do siječnja sljedeće godine kada bi se bivši napadač hrvatske reprezentacije u zimskom roku otisnuo 'preko bare', u američki MLS. Tamo ga s nestrpljenjem čekaju...

  • +9
Mario Mandžukić u dresu Juventusa Izvor: EPA / Autor: ALESSANDRO DI MARCO