totalni preokret

Mario Mandžukić ovom je odlukom iznenadio sve; hrvatski napadač izabrao je 'egzotičnu' nogometnu destinaciju

15.09.2019 u 17:32

Bionic
Reading

U subotu su talijanski mediji bliski Juventusu tvrdili kako je Mario Mandžukić praktički novi igrač MLS momčadi Los Angeles FC, da već sljedećeg tjedna postaje novi 'Kralj Los Angelesa'. No, nedjelja je donijela neočekivani preokret u transferu našeg napadača na kojeg u Juventusu više ne računaju

Mario Mandžukić odlazi iz Juventusa, tu nikakvih dilema više nema. Nadao se Mandžo da će ipak nekako 'probiti' i pridobiti novog trenera Maurizija Sarrija, no sada je jasno kako za našeg napadača budućnosti u Torinu više jednostavno nema.

Odbijao je tijekom ljetnog prijelaznog roka Mandžo brojne ponude koje su stizale, pa mu sada nije ostalo previše manevarskog prostora. U subotu se tako iz izvora bliskih Juventusu moglo čuti kako je Mandžukić praktički sve dogovorio s trenutno najboljom momčadi američke MLS lige, Los Angeles FC.

Novi 'Kralj Los Angelesa', najavljivali su talijanski mediji u subotu njegov transfer 'preko bare', napominjući kako mu je to najbolje i najpametnije rješenje u ovom trenutku. Navodili su kako je pitanje dana kad će Mandžo u Los Angelesu proći liječničke preglede i potpisati ugovor...

No, u samo nekoliko sati dogodila se drastična promjena! Odjednom je odlazak Marija Mandžukića u SAD propao, a pojavila se nova destinacija.

Tako talijanski SkySport donosi senzacionalnu vijest da Mandžo pregovara s momčadima iz nogometno 'egzotičnog' Katara! Totalni je to preokret jer je naš napadač izričito odbijao milijunske ponude arapskih klubova, ali i onih iz Kine. Svima je jasno da to jednostavno nije njegova razina nogometne kvalitete, ali...

U pitanju su navodno klubovi Al-Gharafa i Al-Duhail. Oba su kluba iz Dohe, a Al-Gharafu vodi nekadašnji srpski reprezentativac Slaviša Jokanović, dok je trener Al-Duhaila Portugalac Rui Faria koji je godinama bio pomoćnik i osoba od povjerenja Josea Mourinha te je radio u stručnim stožerima Porta, Chelseaja, Intera, Real Madrida, Manchester Uniteda, a ovo mu je prvi samostalni angažman.

Da se nešto opasno 'kuha' oko Mandžukićeva odlaska potvrdio je i Juventusov direktor Fabio Paratici.

  • +5
Mario Mandžukić Izvor: EPA / Autor: JuanJo Martin

'Postoje mogućnosti na tržištu. Mario Mandžukić je tijekom proteklih godina bio vrlo važan igrač za nas, dokazao se na svim razinama. Postoji dogovor s njim, trenerom i njegovim menadžerom', kazao je Paratici i dometnuo:

'MLS? Hm, čini se kako je u ovom trenutku Mandžukić bliže odlasku u Katar...'

Kako god bilo, Mario Mandžukić će dobro zaraditi, Arapi su, kao i Kinezi, izuzetni izdašni što se ugovora tiče, posebice kad dolaze tako velike zvijezde. A Mandžo je upravo taj igrač koji bi u zemlji domaćina SP-a 2022. godine trebao dodatno zaludjeti navijače.