RASKINUO S JUVENTUSOM

Transfer bomba u HNL-u; Marko Pjaca već stigao u Rijeku, a poznati su i detalji ugovora

01.09.2023 u 08:01

Bionic
Reading

Na Rujevici je realiziran veliki transfer. Nekadašnji hrvatski reprezentativac Marko Pjaca nakon raskida ugovora s Juventusom dolazi u redove Rijeke kao slobodan igrač

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Marko Pjaca se u četvrtak navečer pojavio na tribinama Rujevice i pratio susret doigravanja Konferencijske lige između Rijeke i Lilla, a već drugi dan bit će na raspolaganju treneru Željku Sopiću. To je novinarima uoči utakmice rekao sportski direktor Riječana Darko Raić-Sudar.

U petak bi Pjaca trebao obaviti liječnički pregled, a onda i potpisati ugovor na dvije godine, uz opciju produljenja za još jednu. Dakle, ako sve prođe prema planovima čelnika Rijeke, vezat će ga za klub tri sezone.

Tako je dolazak Marka Pjace (28) na Rujevicu u ovom trenutku gotova stvar. U Juventusu na nekadašnjeg hrvatskog reprezentativca, kojem su karijeru unazadile teške ozljede i operacije ligamenata koljena, više jednostavno nisu računali. Kad je odlazio iz Dinama, Juventus je za njega platio tada rekordnu odštetu od 23 milijuna eura.

Pjaca je još ranije odbio novu posudbu, želio ga je drugoligaš Pisa, pa je razlaz s Juventusom bio jedini logični rasplet.

Osim za Juventus i Dinamo, Pjaca je ostatak dosadašnje karijere proveo na posudbama u Schalkeu, Fiorentini, Anderlechtu, Genovi, Torinu i Empoliju. Za Juve je odigrao samo 21 utakmicu i zabio tek jedan gol u proteklih sedam sezona.

Rijeka se na prvenstvenoj ljestvici nalazi na trećem mjestu s tri pobjede i dva poraza i to od Hajduka na Poljudu te Dinama na Maksimiru.

Standings provided by Sofascore