imaju li stvarnu podršku?

Totalni preokret na Poljudu; sad se napokon zna kakva je budućnost Igora Tudora i Marija Stanića u Hajduku

28.07.2020 u 14:07

Bionic
Reading

Čelnici udruge Naš Hajduk pružili su podršku članovima Nadzornog odbora Hajduka, a time su izravno podržali ostanak trenera Igora Tudora, šefa struke Marija Stanića i sportskog direktora Ivana Kepčije. Za sada je sigurno kako predsjednik Marin Brbić odlazi, ali pitanje je do kada će 'njegovi ljudi' izdržati bez turbulencija na sadašnjim funkcijama?

'Predstavnici Našega Hajduka sastali su se na Poljudu s članovima Nadzornog odbora HNK Hajduk. Naš Hajduk je obrazložio stavove rečene na Skupštini te je još jednom naglašena ranije iskazana podrška Nadzornom odboru kojeg su demokratskim putem birali članovi.

Istaknuta je autonomija Nadzornog odbora u donošenju odluka i njegova uloga kao jamca stabilnosti sustava te faktora kontinuiteta.

Sva izlaganja Našeg Hajduka na Skupštini isključivo su argumentiran komentar na rad i ostvareno u pojedinim segmentima rada unutar kluba, bez želje da budu neprimjerena ili protumačena kao takva, a temeljena su na dostupnim dokumentima i objavljenim ciljevima.

Pred nadzornicima je važan zadatak imenovanja novoga predsjednika uprave i provođenje tranzicije na najbolji mogući način, u čemu također imaju našu podršku.

Zajednički cilj svih dionika je veliki Hajduk.'

Stoji to u priopćenju udruge Naš Hajduk, a prema tome je jasno kako na svojim funkcijama do daljnjeg ostaju trener Igor Tudor, šef struke i dosadašnji savjetnik sad već bivšeg predsjednika Marina Brbića Mario Stanić te sportski direktor Ivan Kepčija.

Realno, svi se oni našli pod žestokim udarima javnosti i članova udruge Naš Hajduk nakon najlošije sezone u klupskoj povijesti. 'Bili' su sezonu u Hrvatski Telekom Prvoj ligi završili na petom mjestu, a predsjednik Brbić podnio je ostavku jer nije ispunio obećanje kako će klub odvesti u kvalifikacije Lige prvaka.

Nitko posljednjih nekoliko dana nije znao kako će se situacija razvijati jer su Tudor, Stanić i Kepčija doslovno Brbićevi ljudi te se njegovim odlaskom postavlja pitanje njihovog ostanka u klubu. No, sada je sve jasno - traži se novi predsjednik, ali struka ostaje.

  • +15
NK Inter Zaprešić - NK Hajduk, HT Prva liga, 25.7.2020. Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Tako će šef struke ostati Mario Stanić, Ivan Kepčija bit će i dalje sportski direktor, a Igor Tudor trener. Na kraju, odluka Nadzornog odbora koji sada i službeno ima podršku - pa makar i deklarativnu - Našeg Hajduka, bila je jedina moguća i logična.

Pauza između dvije sezone je nikad kraća, novo prvenstvo starta već za dvadesetak dana, a to je premalo vremena da se traži i formira novo klupsko vodstvo, posebice ono zaduženo za momčad. Ionako su Tudor, Stanić i Kepčija kratko u klubu pa je nemoguće dati korektan i pošten sud o njihovom radu i (ne)uspjehu...

Sada su Stanić i Kepčija dobili toliko potrebno vrijeme, u tijeku je prijelazni rok u kojem ih čekaju veliki izazovi jer treba odraditi prodaju nekoliko igrača čime bi se sakupio novac za nesmetano funkcioniranje kluba i kupovinu pojačanja. U isto vrijeme Tudor će dobiti priliku da krene 'od nule', sastavi momčad više ili manje prema svojim idejama (ovisno o tome koliko će novca imati na raspolaganju za pojačanja) i pokuša u novoj sezoni opravdati ovu priliku (drugu u ovom mandatu!) na klupi Hajduka!