gore od ovog ne može...

Totalni financijski krah Borisa Beckera; rasprodaje i svoje čarape da bi namirio dugove

25.06.2019 u 15:23

Bionic
Reading

Boris Becker (51) jedan je od najboljih tenisača svih vremena, a prije dvije godine zbog loših je poslovnih poteza morao proglasiti bankrot. Becker je ostao dužan čak oko 61 milijun eura, imovina mu je zaplijenjena, a dio trofeja koje je osvojio tijekom prebogate karijere već su prodavani na nekoliko aukcija. No, dugovi su preveliki te se sprema prodaja ostalih vrijednosti...

Koliko je situacija loša? Hm, recimo samo da će se na najnovijoj aukciji koju 11. srpnja organizira 'Wyles Hardy & Co' uz replike trofeja koje je osvajao na Wimbledonu, US Openu, Davis Cupu te brojne ostale medalje i pehari s osvojenih turnira naći i sportska oprema Borisa Beckera.

Da, iz aukcijske su kuće najavili kako će zainteresirani moći kupiti satove, znojnike, rekete, tenisice, ali i čarape proslavljenog njemačkog teniskog velikana!

'Ovo je prilika koja se kolekcionarima ukaže možda jednom u životu', kažu iz aukcijske kuće i dodaju:

'Ovakvi se primjerci rijetko mogu naći na tržištu i zato je sigurno da će neki predmeti postići jako dobru cijenu.'

Ovo je drugi pokušaj prodaje dotične kolekcije jer je u siječnju prošle godine Boris Becker prijavio kako je 'izgubio' trofeje koje je trebao prodati kako bi namirio dugove!

  • +14
Boris Becker Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

No, čini se kako je cijela kolekcija ipak uspješno 'pronađena' i sada će 'na bubanj'. Prve procjene govore kako bi se prodajom imovine (kuće, stanovi, automobili, vikendice...) i Beckerovih osobnih stvari moglo namaknuti čak do 40 milijuna eura, od ukupno oko 61 milijun koliko je Becker dužan vjerovnicima i bankama...

Uh, jedva čekamo! Da nam je samo znati koliko stvarno vrijede nošene čarape Borisa Beckera. I jesu li oprane...