dužan je 'k'o grčka'

Krah Borisa Beckera! Zbog dugova su mu zaplijenili imovinu, sad prodaje svoje trofeje

05.10.2017 u 12:27

Bionic
Reading

Boris Becker (49) jedan je od najboljih tenisača svih vremena, osvojio je 49 ATP turnira i šest puta slavio na grand slamovima. No desetine milijuna dolara koje je zaradio uspio je lošim poslovnim ulaganjima u posljednjih 18 godina spiskati i danas je dužan čak 61 milijun eura!

Mukama Borisa Beckera nema kraja. Proslavljeni je njemački tenisač nedavno objavio osobni bankrot nakon što su mu propala posljednja dva poslovna 'pothvata'. Krive procjene i ranije su ga stajale gomilu novca, no sada je financijski potpuno krahirao, doslovno više nema ni lipe (centa) u džepu!

Sud u Londonu ustvrdio je kako Becker vjerovnicima duguje nevjerojatnih 61 milijun eura, a njegova su posljednja potraživanja tek oko 3,5 milijuna eura. Procjena je kako je Becker u karijeri zaradio više od 50 milijuna eura samo od turnirskih nagrada, a još najmanje tri puta toliko od marketinških akcija svih ovih godina. Zaradio je nešto i kao trener, vodio je Novaka Đokovića tri godine (među ostalim je s njim osvojio šest grand slam titula!).

>> Bivši poslovni partner napao Borisa Beckera: Vrati mi 36,5 milijuna eura ili...

Nažalost, to mu nije bilo dovoljno jer je većinu zarađenog novca nedavno izgubio u sumnjivom poslu s naftom u Nigeriji (navodno više od 50 milijuna eura), dok je ostatak spiskao na još nekoliko propalih projekata (poput gradnje nebodera u Dubaiju). Sigurno nije pomogao ni njegov opušteni privatni/ljubavni život - Becker ima četvero djece iz veza s četiri žene. Alimentacije, rastave, uzdržavanja..., sve ga je to jako puno koštalo.

  • +14
Boris Becker Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Zbog dugovanja Beckeru je zaplijenjena imovina, sa svim trofejima koje je osvojio u karijeri. Baš sve ide na bubanj! Njegove će trofeje na dražbi prodavati aukcijska kuća Wyles Hardy & Co, koja trenutno vrši procjenu svih 'kanti', a slavni je tenisač oštro upozoren da ništa od toga ne smije dirati ili sklanjati, kako iz svog londonskog doma, tako i iz majčine kuće u Njemačkoj. 

Beckeru su odmah, kako bi što prije namirili dugove, oduzeli četiri skupocjena ručna sata vrijedna 45.000 eura, a na zapljenu čekaju i nekretnine (kuće, stanovi, vikendice) u Münchenu, Monte Carlu, Miamiju... Treba biti realan pa reći da će, ako i uspije dobiti punu cijenu za sve navedeno, teško namiriti sva dugovanja.