vjerovali ili ne

Lažov ili šeprtlja? Becker je 'izgubio' trofeje koje je trebao prodati kako bi namirio dugove

26.01.2018 u 06:59

Bionic
Reading

Boris Becker jedan je od najvećih i najboljih tenisača svih vremena. No, teniska se legenda našla u velikim problemima. Ulaganja u propale projekte, brojne alimentacije... Nakupilo se tu svega te je sredinom prošle godine morao proglasiti bankrot. Banke su mu zaplijenile svu imovinu, kuće, automobile, vikendice, brodove, ali i trofeje...

Ideja bankara bila je da dobar dio dugova Boris Becker otplati prodajom svoje imovine, a među onom koja najviše vrijedi su i njegovi brojni trofeji. Tako se na javnoj dražbi trebalo naći čak petnaestak najvrjednijih 'kanti' koje je osvajao u karijeri. Među ostalim dvaput je osvajao Australian Open, tri puta Wimbledon, jednom US Open, ima zlato s Olimpijskih igara u Barceloni 1992. godine, a ukupno je osvojio 49 ATP turnira.

No, odjednom se pojavio problem. Iako se Becker nominalno pomirio s činjenicom da će morati prodati dio trofeja, sad tvrdi kako ne zna gdje su!

'Gospodin Becker ne može se sjetiti gdje se trofeji nalaze', piše u priopćenju stečajne uprave u Londonu.

Navodno je Becker izgubio pet od šest trofeja s Grand Slam turnira! Navodno mu nedostaju dvije nagrade s Australian Opena, tri 'tanjura/tacne' s Wimbledona, te olimpijsko zlato.

Stečajni sud u Londonu još je prošle godine u lipnju ustanovio kako bivši tenisač ima veliki dug prema jednoj privatnoj banci, a koji ne može isplatiti. Predložena je nagodba, tj. rasprodaja Beckerove imovine na javnoj dražbi. Zainteresiranih je bilo, čak se procjenjivalo kako bi se moglo namaknuti čak do 40 milijuna eura, od ukupno 60 milijuna koliko je Becker dužan. 

  • +14
Boris Becker Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

No, sada glavnih izložaka - nama!

'Želimo što brže pronaći trofeje s Wimbledona i Australian Opena kako bi isplatili dugove za sljedeće tri godine. Također se provodi istraga kako bi se pronašle i ostale vrijednosti u vlasništvu gospodina Borisa Beckera', rekao je engleskim medijima Mark Ford, predstavnik Smith & Williamson, tvrtke koja provodi stečajni postupak. 

Becker je u karijeri samo od turnirskih nagrada zaradio oko 30 milijuna dolara, još najmanje 100 milijuna dobio je od reklama i sponzora, ali sve je uspio 'spiskati'... Čelnici Stečajnog suda čak sumnjaju kako je Becker namjerno 'izgubio' svoje trofeje, tj. kako ih je negdje sakrio od vjerovnika. 

'Emotivno je vezan za njih, svima je to jasno, ali ovo je jedini način da se dug namiri', kazali su neimenovani izvori za engleske medije i dodali:

'Ili je lažov ili je šeprtlja... Mi ne možemo, niti želimo nagađati i zaključivati unaprijed... Ali, zar nije čudno da izgubite svoje najvrjednije trofeje. Baš sve?! A oni su vam u isto vrijeme jedini način da se izvučete iz financijskih problema. I to popriličnih. Čini mi se da gospodin Boris Becker baš i ne razumije najbolje situaciju u kojoj se našao...'