IZBOR TPORTALA - 2015.

TOP 5 golova svijeta, najljepši MAXtv Prve lige, najbizarniji...

31.12.2015 u 08:01

Bionic
Reading

I 2015. je obilovala nevjerojatnim golovima na nogometnim terenima. Zato je bilo iznimno teško odabrati najljepše. Ovo je sud tportala

Nije bilo nijednog vikenda a da nismo vidjeli pogotke koji su dizali navijače na noge i oduševili brojne simpatizere diljem svijeta. Mi smo odlučili izabrati najboljih pet golova (u protekloj godini, a ne u sezoni 2014./15.). Uz to smo odabrali i po jedan najljepši u ženskoj konkurenciji, zatim u našoj MAXtv Prvoj ligi, pa najvredniji gol nekog Hrvata u 2015. i na kraju najbizarniji pogodak u proteklih 365 dana. Idemo redom.


TOP 5 SVIJETA

5. Marcel Ndjeng u srpnju je fenomenalno pogodio volej s centra i spremio loptu pod gredu istrčalog vratara. Bilo je to na prijateljskom susretu njegovog Pardeborna i Boltona.

4. Philippe Mexes ne zabija često, ali kada pogodi, onda je to ludo. Milanov branič zatresao je mrežu gradskog rivala Intera na međunarodnom turniru u lipnju tako što je poletio zrakom i zakucao sa 16 metara.

3. David Ball u ožujku se na niželigaškom susretu Fleetwood Towna i Preston North Enda prvo poigrao sa suparničkim braničem i onda pogodio savršen lob s 20 metara.

2. Wendell Lira je sjajnu akciju završio efektno – škaricama. Bilo je to dok je još u ožujku nosio dres Goianesia, a žrtva je bio Atletico.

1. Gonzalo Castro je u travnju dobio ovacije navijača Real Sociedada kada je pogodio bombu protiv Deportiva. Podsjetio je na legendarni gol Marca Van Bastena koji je doduše pao s druge strane.

NAJLJEPŠI GOL NOGOMETAŠICE

Carli Lloyd u srpnju ove godine, u finalu Svjetskog prvenstva Japankama je zabila gol kakav se rijetko viđa, s polovice terena. U ženskoj konkurenciji bilo je još atraktivnih pogodaka, ali ovaj se ipak dogodio kada je ulog bila svjetska kruna.

MAXTV PRVA LIGA

Armin Hodžić, napadač Dinama se specijalizirao za čudesne pogotke, ali iznad svih je onaj iz trećeg kola MAXtv Prve lige. Golgeter 'modrih' zabio je nevjerojatnim škaricama s lijeva iskosa za 1:0 zaprešićkom Interu u pobjedi 5-1.


NAJBIZARNIJI POGODAK (AUTOGOL)

Ovo je možda najbizarniji gol godine, pardon autogol. U dvoboju engleskih niželigaša Thurrocka i Romforda igrač domaće momčadi Kamarl Duncan postigao je autogol s gotovo polovine igrališta iako je uputio loptu prema suparničkom golu. Krivac je izuzetno jak vjetar koji je vratio loptu sa sredine terena i prevario domaćeg vratara. Zvuči nemoguće, ali snimka je dokaz.

NAJVREDNIJI GOL NEKOG HRVATA

Veznjak Barcelone Ivan Rakitić nema konkurencije, jer ne zabija se u finalu Lige prvaka svaki dan, a njemu je to uspjelo protiv Juventusa već u četvrtoj minuti. Bio je to prvi gol na susretu koji je završio slavljem Katalonaca 3-1, a Rakitić je postao drugi hrvatski nogometaš koji je zabio u finalu najjačeg nogometnog natjecanja. Nije najljepši, ali je najvredniji...