BIVŠI PREMIJER DAO PODRŠKU

Tony Blair postao novi ambasador Sportskih igara mladih!

23.05.2013 u 17:10

Bionic
Reading

Bivši premijer Velike Britanije Tony Blair novi je ambasador Sportskih igara mladih koje ove godine imaju u planu okupiti rekordnih 100.000 sudionika

'Sport promovira prijateljstvo i toleranciju i razumijevanje, a to su upravo i načela ove organizacije. Zato pozivam djecu i mlade da se prijave na Sportske igre mladih', rekao je Blair tom prigodom.

Na taj se način ovaj po mnogima najpopularniji britanski premijer pridružio mnogobrojnim sportašima i političarima koji već niz godina podržavaju ovu najveću sportsku, amatersku manifestaciju u Europi:

Počasni predsjednik Igara je sir David Richards (predsjednik engleske Premier lige), a dopredsjednici Igara su Slaven Bilić i Goran Ivanišević. Potporu Igrama pružaju i David Beckham (nogometaš), Jose Mourinho (nogometni trener), Predrag Mijatović (bivši sportski direktor Reala), Olli Rehn (europski povjerenik za ekonomska i monetarna pitanja Europske unije), Štefan Füle (povjerenik Europske komisije za proširenje), Hannes Swoboda i mnogi drugi…

Sportske igre mladih najveći su projekt za djecu i mlade u RH čiji je temeljni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva. Već 17 godina pod sloganom 'Živimo život bez droge jer droga uzima život' osnovcima i srednjoškolcima iz cijele Hrvatske, za vrijeme ljetnih praznika, omogućuje se besplatno sudjelovanje na natjecanjima u 10 sportova. Prošle je godine na Igrama sudjelovalo 83.374 sudionika, a ove godine je želja Organizacijskog odbora približiti se brojci od 100.000.

Prijave za ovogodišnje Sportske igre mladih već su započele na www.igremladih.org i na Facebook stranici SIM-a.