objavili iz saveza

To se zove odanost; Christian Eriksen nakon što je jedva preživio, opet oblači reprezentativni dres

15.03.2022 u 12:36

Bionic
Reading

Danski nogometaš Christian Eriksen vraća se u dansku reprezentaciju gotovo devet mjeseci nakon što je u utakmici Europskog prvenstva protiv Finske doživio srčani zastoj, objavio je u utorak Danski nogometni savez.

Eriksen koji je ponovno počeo igrati nogomet krajem veljače i to u Premier League sa svojim novim klubom Brentfordom, našao se na popisu danskih reprezentativaca za dvije prijateljske utakmice protiv Nizozemske i Srbije krajem ožujka, navodi DBU u svom priopćenju.

Podsjetimo, na utakmici protiv Finske, 12. lipnja, u samoj završnici prvog poluvremena, doživio je težak srčani udar i bio je pet minuta klinički mrtav.

U to je vrijeme bio igrač milanskog Intera, ali nakon svega što je Eriksen proživio, ali i nakon što mu je ugrađen defibrilator, u Interu su procijenili da je ipak vrijeme za prekid suradnje. Tim prije što se u Italiji ne smije igrati s defibrilatorom.

No, Eriksen od nogometa nije odustao i prihvatio je poziv iz najjače svjetske lige, engleske Premier lige, i potpisao je ugovor do kraja sezone s Brentfordom, za kojeg je 14. veljače, kada je ugasio i 30. svjećicu na rođendanskoj torti, odigrao prvu utakmicu.