vratio se na terene

Pet minuta bio je klinički mrtav, a na svoj 30. rođendan i osam mjeseci od zastrašujućih scena, opet je pokazao veliko nogometno znanje

14.02.2022 u 21:35

Bionic
Reading

Christian Eriksen dugo će pamtiti 30. rođendan. Naime, ovog 14. veljače, kada je ugasio i 30. svjećicu na rođendanskoj torti, bivši danski reprezentativac odigrao je prvu utakmicu za svoj novi klub, Brentford, nakon traumatičnih scena i kliničke smrti tijekom Eura prošlog ljeta

Na utakmici protiv Finske, 12. lipnja, u samoj završnici prvog poluvremena, Danac Christian Eriksen, doživio je težak srčani udar i bio je pet minuta klinički mrtav.

U to je vrijeme bio igrač milanskog Intera, ali nakon svega što je Eriksen proživio, ali i nakon što mu je ugrađen defibrilator, u Interu su procijenili da je ipak vrijeme za prekid suradnje. Tim prije što se u Italiji ne smije igrati s defibrilatorom.

No, Eriksen od nogometa nije odustao i prihvatio je poziv iz najjače svjetske lige, engleske Premier lige, i potpisao je ugovor do kraja sezone s Brentfordom.

I danas, na svoj rođendan, zaigrao je u prijateljskoj utakmici igranoj iza zatvorenih vrata protiv Southenda, u kojoj je Eriksenov klub slavio 3:2.

Eriksen je odigrao 60 minuta, što je odlično s obzirom na sve što je prošao i činjenicu da osam mjeseci nije igrao. U tih sat vremena upisao je asistenciju, a imao je i dvije prilike za pogodak.