vratio se iz mrtvih

Prije osam mjeseci doživio je srčani udar za vrijeme utakmice, oživljavali su ga deset minuta, a sutra se vraća na nogometni teren

25.02.2022 u 16:20

Bionic
Reading

Danski nogometaš Christian Eriksen (30) u subotu će debitirati za Brentford u domaćoj utakmici protiv Newcastle Uniteda, što će mu biti prvi nastup nakon što je u lipnju prošle godine pretrpio srčani zastoj igrajući za Dansku na Europskom prvenstvu

'Christian Eriksen će biti u momčadi i istrčat će na teren. To će biti velik dan za nas, a posebno za Christiana i njegovu obitelj', izjavio je trener Brentforda Thomas Frank u najavi utakmice.

Tridesetogodišnji danski veznjak Christian Eriksen nije nastupio u službenoj utakmici otkako je u lipnju 2021. godine doživio srčani udar. Srušio se u samoj završnici prvog poluvremena na utakmici 1. kola Europskog prvenstva između Danske i Finske na Parken stadionu u Kopenhagenu.

Nesretnog su Eriksena desetak minuta oživljavali na terenu, a sada se - osam mjeseci od tog strašnog događaja - potpuno oporavio.

U trenutku kad se to dogodilo Eriksen je bio igrač milanskog Intera, s kojim je morao raskinuti ugovor u prosincu prošle godine, jer u talijanskoj Serie A nije dopušten nastup igračima kojima je ugrađen minijaturni defibrilator, uređaj za automatsko pokretanje srce.

Danac je u siječnju kao slobodan igrač potpisao ugovor s engleskim premierligašem Brentfordom koji se trenutačno nalazi na 14. mjestu s 24 boda.